SERVAL presenta el II Concurs de Redacció Juvenil en Valencià als centres educatius

 
Alzira, 10 de setembre del 2018. La setmana passada, els tècnics del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, SERVAL, de la Regidoria de Cultura d’Alzira, van visitar els centres de secundària de la ciutat per tal de presentar el II Concurs de Redacció Juvenil en Valencià. 
 
En total s’ha acudit a set centres, entre públics i privats, per tal de donar a conéixer esta segona edició del concurs i tractar d’incentivar la participació fins al 16 de novembre
 
Es tracta d’una activitat adreçada a estudiants entre 12 i 18 anys amb tres categories: 
 
A, 1r i 2n d’ESO; 
B, 3r i 4t d’ESO; 
C, Batxiller i Cicles Formatius. 
 
El premi per als guanyadors serà un ordinador portàtil i, a més, podran haver-hi accèssits en cada categoria. Tots els participants que resulten premiats obtindran, també, un lot de llibres i tauletes digitals. 
 
La regidora de Cultura, Aida Ginestar assegura que, “El tema de les redaccions, “Els llibre canvien el món”,s’ha triat perquè els llibres són la base del treball dels estudiants en el centre educatiu, ja que principalment a partir d’estos i de l’explicació dels professors aprenen. A més, els llibres els aporten altres visions del món i els fan ser més tolerants, a part de ser una meravellosa font d’entreteniment.
 
Els treballs hauran de ser escrits únicament en valencià i tindran un màxim de 4 fulls mecanografiats a doble espai per una sola cara. Els alumnes entregaran les redaccions als seus professors, que les presentaran en la CLAU. El tècnic del SERVAL ha anat personalment als centres a repartir entre els professors de valencià els díptics amb les bases del Concurs i cartells anunciadors. El termini per a presentar les redaccions finalitzarà el 16 de novembre. Un mes després, el 14 de desembre, es farà l’entrega de premis en la quarta planta de l’ajuntament.