Alzira acorda el pagament de més de 130.000 euros en subvencions a entitats socials i cooperació

  • Des de 2015 s’han doblat les ajudes atorgades
  • 5 projectes de cooperació seran finançats

L’Ajuntament d’Alzira ha atorgat subvencions a 14 entitats socials i de salut  valorades en cent mil euros.  Des de 2015 s’ha doblat el pressupost que l’Ajuntament destina a estos col•lectius, tal i com ha explicat la regidora Marina Mir, qui ha destacat que cap associació s’ha quedat sense subvenció.

Les ajudes es destinen a col•lectius que treballen amb persones amb diversitat funcional, majors i dependents, col•lectius en risc d’exclusió o vulnerables. Amb esta subvenció es contribuix en les  despeses de manteniment, cost de personal, material i subministraments, equipament o despeses de celebració d’actes entre altres, de les diverses entitats.

Entitats destinades a millorar la vida de les  persones amb diversitat funcional com La nostra Veu o Adispac rebran 16.000 euros cadascuna,  L’Associació de Familiars de Malalts Mentals, Afaradem tindrà una subvenció de 15.000 i l’associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer 10.000 euros. També les associacions relacionades amb la salut estan incloses en estes subvencions. L’Associació d’Afectades de Fibromialgia rebrà 9.500 euros, DACMA de dones afectades pel Càncer de Mama, 9.000 euros, l’Associació de Xiquets Oncològics Aspanion, 4.200 euros i ASARI, l’associació de síndrome d’Asperger en rebrà 4.500 euros.

Altres entitats que també es beneficiaran de subvenció són l’Associació de pensionistes El Júcar amb 3.500 euros.  2.000 euros rebran l’Associació Espanyola Contra el Cáncer, l’agrupació de persones sordes de la Ribera i la Fundació Aepa. També estan incloses en estes subvencions altres associacions que treballen en este sentit com les ames de casa Tyrius i el sindicat UGT, que rebran 3.300 i 3.000 euros cadascuna.  La regidora de serveis socials, Marina Mir, destaca que cap associació de les que ho ha han demanat s’ha quedat sense subvenció.

D’altra banda, la regidora Marina Mir, ha recordat l’esforç realitzat per l’actual govern, ja que en set anys ha doblat els diners que es destinen a estos col•lectius. S’ha passat dels vora 50.000 euros que es repartien  entre 13 associacions, als 100.000 euros actuals entre 16 col•lectius. Una quantitat que es té previst incrementar el pròxim any.

COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT 2022

D’altra banda, l’Ajuntament d’Alzira destinarà 30.000 euros a les subvencions en matèria de Cooperació al Desenvolupament per a l’any 2022, dins del programa que gestiona l’Àrea de Serveis Socials i Innovació Social. La quantia total de les ajudes representa una inversió de 30.000 euros que finançaran un total de cinc projectes.

El projecte amb major dotació econòmica, 8.454,55€, és el que porta a terme la Fundación La Vicuña, que ja va rebre la quantia més gran el darrer any. El seu objectiu és formar a professionals del Sàhara Occidental i Camerun en l’àmbit mèdic d’otorrinolaringologia per a l’autosuficiència en l’assistència sanitària.  El segon projecte amb major dotació econòmica, 7.045,45€, és el de Solidaridad Médica Española, que pretén oferir assistència sanitària i promoure la salut en les comunitats indígenes de la selva amazònica boliviana.

L’ONG alzirenya Escoles Solidàries, que també va resultar beneficiària del programa l’any passat, destinarà els 6.500€ rebuts este 2022 a la instal•lació en el Salvador d’un sistema elèctric per a operar un centre de formació per a l’agricultura agroecològica i l’adaptació al canvi climàtic. Manos Unidas ha rebut 6.000€ per a construir una escola d’educació primària en Benín. I, finalment, amb una dotació econòmica de 2000€, Ayudemos a un Niño pretén implementar un projecte educatiu en Nicaragua per a millorar les condicions d’accés a l’educació en entorns de vulnerabilitat social.