L’Ajuntament d’Alzira prepara els espais naturals del municipi per a la Setmana Santa i Pasqua

Alzira, 13 d’abril de 2022. La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura  i Transició Ecològica està treballant en ultimar els preparatius per a rebre en condicions de qualitat  la gran afluència de visitants que s’espera que arriben als espais naturals del municipi durant el període de Setmana Santa i Pasqua.

A banda del tradicional paratge natural municipal, els visitants podran gaudir d’altres espais naturals representatius i de gran valor ambiental com alternativa als previsiblement més plens: La Murta i la Casella. Les opcions inclouen entre altres, la via verda Carcaixent-Alzira-La Barraca d’Aigües Vives, tant com a activitat de passeig a peu com per a fer una ruta en bicicleta. Una altra alternativa és la Muntanyeta del Salvador i el seu bosc mediterrani o l’Anell Verd al tram urbà del Xúquer amb la seva agradable xopera a vora riu, les zones verdes del Parc dels Furs o del Mirador del Xúquer .

“Convidem a la ciutadania que gaudixca d’estes festes i dels seus entorns naturals amb precaució seguint les pautes indicades als espais i que en cas de detectar qualsevol incidència ho comuniquen al Centre d’Emergències a través del telèfon 112”, ha explicat el regidor responsable de l’Àrea, Pep Carreres.

En dates de major afluència, com és el cas dels propers dies, cal recordar que per a visitar la Murta hi ha control d’aforament de visites. Per tal de preservar la natura i no fer-la malbé amb aglomeracions, es recomana reservar l’entrada a l’apartat cita prèvia de la web municipal www.alzira.es.

Per la seua banda, des de l’Ajuntament d’Alzira s’incrementarà l’assignació de personal per mantenir l’ordre del tràfic i les normes de visita, no obstant això el comportament cívic responsable de les persones és fonamental per tal d’assegurar una estància segura, agradable i respectuosa amb el medi ambient.

També cal tindre en compte per a evitar esglais que està totalment prohibit tirar coets en entorn forestal, estacionar els vehicles a les zones prohibides o tirar deixalles a la muntanya.