El Ple aprova una moció de suport a la reforma laboral perquè «és fruit del diàleg social i permetrà impulsar l’ocupació estable»

  • El regidor Albert Furió defensa la reforma laboral com a «marc per a reduir la temporalitat i oferir seguretat jurídica»

L’Ajuntament d’Alzira ha aprovat en l’última sessió plenària una moció de suport a la reforma laboral presentada conjuntament pels dos partits de l’equip de govern, Compromís i PSPV-PSOE. D’acord amb el regidor d’Hisenda, Contractació i Recursos Humans, Albert Furió, la reforma laboral, que hui se sotmet a debat i aprovació en el Congrés dels Diputats, «és un pas en una bona direcció» i representa «un acord ambiciós».

El regidor explica que «des de l’Ajuntament d’Alzira hem donat suport a la reforma laboral que es va acordar entre els agents socials per a impulsar la creació d’ocupació estable i de qualitat», que són «un element fonamental en el desenvolupament i avanç de l’economia de qualsevol país, també a Espanya», detalla el text de la moció. Així mateix, destaca que «l’ocupació és un pilar clau en el benestar d’una societat com l’espanyola i permet el creixement de la ciutadania i, per tant, impulsa l’activitat econòmica a tots els nivells. En tan sols un any i mig, Espanya ha aconseguit recuperar els nivells d’afiliació a la Seguretat Social previs a la pandèmia. Mai havíem comptat amb tantes dones afiliades ni s’havien encadenat deu mesos consecutius de reducció de l’atur, especialment l’atur juvenil, amb una caiguda de prop del 40 % en l’últim any. Es crea ocupació en tots els sectors econòmics i de manera important en sectors econòmics d’alt valor afegit», exposa la moció.

El regidor, per la seua part, considera «que és una bona notícia que la reforma laboral vaja contra la temporalitat, de forma que contribuïsca a la millora de la qualitat en la creació de l’ocupació i millors condicions per als treballadors i les treballadores». Entre els aspectes que ajuden a la millora de condicions hi ha «la penalització de la contractació de baixa duració i l’incentiu de la contractació indefinida i l’ocupació estable», exposa el text. La nova reforma laboral «també aposta per potenciar la contractació indefinida enfront de la temporalitat, i reduirà el número de tipus de contractes generalitzant el contracte indefinit, limitant la contractació temporal a un màxim de tres mesos per any, i fomentant el contracte fix discontinu. Així mateix, el nou marc laboral recupera la negociació col·lectiva situant-la en el cor del nou model de relacions laborals, augmentant els drets dels empleats», descriu el text acordat per l’equip de govern.

En definitiva, considera l’equip de govern, «es tracta de crear un marc laboral del segle XXI que permeta reduir la temporalitat en el treball, reforçar la creació d’ocupació de qualitat i oferir seguretat jurídica a les empreses i, al mateix temps, complir amb un compromís adquirit amb la Comissió Europea per a aconseguir el seu aval i començar a rebre els primers fons europeus, com ja ha succeït».

Albert Furió destaca la importància del procediment per a la redacció del document de reforma laboral: «Des de l’Ajuntament d’Alzira continuarem sempre defensant el diàleg social com a eina per a aconseguir tots aquells acords amb els agents socials, per damunt d’ideologies, i que permeten avançar cap a una recuperació justa perquè Espanya continue creixent». Així les coses, el Ple de l’Ajuntament d’Alzira ha aprovat la moció que dona suport a la reforma laboral acordada entre els agents socials «per a impulsar la creació d’ocupació estable i de qualitat, i per a atallar la precarietat i la desocupació al nostre país».