La quarta edició del Concurs de Reganyà d’Alzira omplirà d’olor a pasqua la plaça Major el pròxim 31 de març

  • Es mantenen les tres categories per a concursar: tradicional i fusió, per a professionals, i amateur, per a aficionats
  • El termini d’inscripció està obert fins al 29 de març

L’olor de la pasqua omplirà la plaça Major d’Alzira el dijous 31 de març a partir de les 18 hores. El Concurs de Reganyà d’Alzira torna a la ciutat, després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia de la COVID-19. La Junta de Govern Local ha aprovat este matí les bases de la quarta edició del concurs, que està obert a la participació de forners professionals i també de la població general a la categoria amateur.

La competició, que ha anat augmentant progressivament el nombre de participants des de la dotzena de la primera edició a la trentena llarga en l’edició de 2019, es va iniciar el 2016 amb el propòsit de promocionar este dolç típic d’Alzira. Es tracta d’una mona que incorpora carabassa i altres ingredients (com l’aigua de tarongina o espècies) que cada forner integra en proporcions diferents i que li conferixen un sabor singular. De la mestria d’estes combinacions dependrà el resultat de la prova, que se celebra en tres categories: reganyà tradicional, seguint la recepta clàssica; reganyà fusió, on la innovació i invenció és lliure, encara que s’han de mantindre els ingredients de la reganyà. A estes dues categories, que van adreçades als professionals, es poden presentar tots els forners d’Alzira com d’altres localitats (i hauran de demostrar que estan en actiu). Finalment, la tercera categoria, és l’amateur, oberta a qualsevol persona que vulga participar-hi i no siga professional. Totes les reganyaes d’esta categoria han de seguir la recepta clàssica i els ingredients de la reganyà tradicional.

Hi haurà dos premis de 300 euros per a la millor reganyà tradicional i la millor de fusió, i altres dos premis de 150 euros i de 100 euros per al segon i el tercer classificats en la categoria tradicional. Hi ha també una recompensa per a la millor reganyà amateur, de 150 euros. Les inscripcions es poden realitzar fins al 29 de març del 2022 emplenant un formulari al web https://www.idea-alzira.com/concursreganya o de forma presencial en IDEA.

El jurat serà l’encarregat de seleccionar les millors preparacions. Estarà format per membres de col·lectius locals, com la Junta de Germandats i Confraries, la Junta Local Fallera o la Junta de Festes de Barris i Partides, i hi haurà una persona representant del Consell Escolar Municipal i professionals de renom de l’àmbit de l’alimentació. Una vegada acabada la competició, hi haurà una degustació de reganyà en la qual es repartiran un miler de porcions entre els assistents.