Bastidas: «El nou Museu Faller d’Alzira s’ubicarà a l’edifici de la Parrilla»

  • Ho va confirmar durant la presentació del llibre que arreplega els últims 25 anys de les Falles d’Alzira

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas; el president de la Junta Local Fallera, Vicente Muñoz, i el cronista oficial de la ciutat, Aureliano Lairón, van presentar ahir el llibre que arreplega els últims 25 anys de les Falles, commemoratiu del 125 aniversari de la història d’estes a Alzira.

Bastidas va felicitar i va agrair “a la Junta Local Fallera, al cronista local i a totes aquelles persones que han col·laborat amb la seua implicació perquè este projecte fora una realitat. També a la Mancomunitat, que ha contribuït amb el seu patrocini, entenent així que les falles d’Alzira no són només patrimoni d’esta ciutat sinó de la comarca, de la província i de la Comunitat. És important deixar constància gràfica i escrita de la nostra història. Per això, este llibre no tan sols és un llibre sobre les nostres Falles; és també una inversió de futur. Servirà per a les generacions futures d’alzirenys, investigadors i estudiosos de la nostra festa”. Va afegir: “Des de l’Ajuntament, sempre hem apostat per les Falles com a bé cultural, transversal, que mereix tot el nostre suport. A més, adquirix rellevància, ja que les falles són font de riquesa, de creació d’ocupació i de projecció de la ciutat. Benvingut siga este llibre, que recopila els últims 25 anys de Falles a Alzira, i que completa la publicació que ja es va realitzar amb motiu del centenari”.      

L’alcaldessa va confirmar durant la seua intervenció que “l’Ajuntament ha decidit que un nou espai, ampli i cèntric, albergue el Museu Faller. Serà l’edifici de la Parrilla, ja que entenem que és el millor punt de trobada per a rebre visites de dins i de fora de la ciutat. Esta notícia és un bon colofó a estos 125 anys de Falles, i un excel·lent punt de partida per a altres dècades amb el nivell i la projecció de la nostra festa”.

A més, durant l’acte, es va aprofitar per a fer públic el cartell que representarà a les Falles d’Alzira de 2015, obra de l’alzireny Francisco Serra.

IMG 1549