Bastidas destinarà els 860.000 euros del PAI de la Garrofera a projectes destinats a fomentar l’ocupació i el comerç i a diferents actuacions en totes les àrees

  • Les prioritats de l’Ajuntament són l’ocupació, els servicis socials i l’accessibilitat

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha compartit desdejuni amb els mitjans de comunicació de la localitat, donada la proximitat de les festes nadalenques. Un desdejuni amb un contingut extra, ja que els ha avançat en què invertirà l’Ajuntament d’Alzira els 860.000 euros que el Consistori rebrà després d’aconseguir l’aval del PAI de la Garrofera, que és resultat de la bona gestió de l’equip de govern.  

Bastidas  ha destacat: “Gràcies a la direcció política i a la capacitat tècnica dels funcionaris, este govern municipal trau avantatges dels problemes que redunden en el benefici últim de la ciutadania. A més, no és l’única ocasió en què hem convertit un problema en benefici; recordem el tema de Bankia quan se li va girar una quota urbanística de 400.000 euros, per exemple. No realitzarem grans projectes, ja que la majoria de les grans infraestructures ja estan realitzades o a punt de culminar-se; invertirem estos diners en millores concretes i puntuals en la majoria de les àrees. No són fruit de la improvisació, sinó del treball de molts mesos”. 

Una de les iniciatives en què s’invertiran 100.000 euros, nova i que porta amb si moviment econòmic en molts sectors i foment d’ocupació, és la de rehabilitació d’edificis de més de cinquanta anys, en què és obligatori passar la ITE. Per la crisi econòmica, molts no poden procedir a la seua rehabilitació i complir amb esta normativa; per això, des de l’Ajuntament, obrirem esta línia d’ajudes, que suposa un moviment econòmic quant a constructors, administradors de finques, arquitectes, pintors, obrers, etc. “A pesar de no tindre competència directa en temes d’ocupació, des del Consistori sempre busquem la manera de crear llocs de treball per als alzirenys”, ha manifestat Bastidas.

La màxima autoritat ha afegit: “En matèria d’accessibilitat, continuarem realitzant inversions i actuacions, perquè és una de la nostra prioritats. Però no tan sols millorarem l’accessibilitat física, sinó també la visual i l’auditiva, amb el sistema de semàfors per a invidents, amb un sistema de geolocalització de places d’aparcaments per a minusvàlids, amb la retransmissió dels plenaris amb reproducció en temps real i amb l’adaptació de les videoactes per a les persones amb alguna discapacitat auditiva”.

Ha afegit: “Una de les nostres màximes prioritats és l’ocupació i, a més de fomentar-la amb la rehabilitació de les fatxades, ho fem directament amb una campanya de suport al comerç local per a este Nadal, subvencionant aquells comerços que contracten un màxim de dos persones amb 500 euros per persona contractada, amb una inversió inicial de 40.000 euros. A més, desenrotllarem diferents esdeveniments comercials amb l’afany de dinamitzar el comerç durant esta època. Continuarem donant suport a les polítiques socials com fins ara i, per això, destinarem a Creu Roja i a Càritas més de 10.000 euros. Una altra part d’esta inversió serà per al condicionament del local de l’edifici sociocultural de les Basses, per a l’associació de familiars de malalts d’alzheimer d’Alzira”. 

Dins d’estes inversions, també es destinaran 75.000 euros per a renovar la instal·lació elèctrica del col·legi Carme Picó, i també es milloraran les dels col·legis Ausiàs March i Lluís Vives. Es faran millores en el Gran Teatre, es milloraran els terrenys de la rotonda del camí del Toro, etc. En matèria esportiva, es reformaran els vestuaris del Club d’Halterofília, es finalitzarà la il·luminació del circuit de cros de Tulell i es faran diferents actuacions en el Camp d’Esports de Venècia, el Fontana Mogort i el pavelló Pérez Puig. Es recuperarà la fatxada original de l’Ajuntament i es repararan les càmeres de trànsit i els monitors de la Policia Local. En matèria de Serveis Públics, es realitzarà una campanya sobre el fem orgànic d’animals, s’instal·larà mobiliari específic per a la instal·lació de cartelleria en les vies urbanes i es millorarà i asfaltaran carrers i camins rurals.

 image2