La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport dóna llum verd al contingut patrimonial del Pla Especial de Protecció de la Vila

· Açò significa que l’Ajuntament d’Alzira té autonomia per a concedir llicències d’obra en la Vila

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana ha informat a l’Ajuntament d’Alzira que els continguts patrimonials del Pla Especial de Protecció de la Vila, que es troba actualment en fase de tramitació, són correctes. Açò implica que qualsevol projecte o modificació de projecte que es presente en este àmbit, haurà d’ajustar-se a les determinacions contingudes en el Pla Especial i ser informat favorablement pels tècnics municipals. Açò sempre que no estiga en cap àmbit dels definits en què siga preceptiu l’informe de l’òrgan tutelar, la Direcció General de Cultura.

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha destacat: “Estem d’enhorabona, ja que este informe remés per la Conselleria, un dels més importants de tot el procés, dóna ja a l’Ajuntament autonomia per a concedir llicències d’obra en la Vila, cosa que suposarà un gran estalvi de temps per a totes aquelles persones que les sol·liciten i una major agilitat. És un pas més cap a l’aprovació definitiva del Pla Especial de Protecció de la Vila que ens donarà l’oportunitat de recuperar espais d’esta zona tan important de la ciutat i amb tanta tradició històrica i patrimonial”.

L’Ajuntament d’Alzira ha de continuar amb la tramitació d’este expedient amb l’informe, d’acord amb els continguts del Pla Especial autoritzat per la Direcció General de Cultura, en l’àmbit de la seua competència.

Recordem que el Pla Especial de Protecció de la Vila es va aprovar, amb algunes novetats, en el Ple municipal del mes de març passat i, com ja hem dita anteriorment, s’està tramitant a l’espera de l’aprovació per part de la Conselleria competent.