La Diputació de València fomenta la cultura culinària a través del V Certamen Gastronòmic “Sona la Dipu: el Rebost”

Els alzirenys i les alzirenyes que estiguen interessats a participar en el V Certamen Gastronòmic Sona la Dipu: el Rebost” per al 2014-2015 tenen de temps per a fer-ho fins al 10 de novembre d’enguany. Este programa, impulsat per la Diputació de València, pretén fomentar la cultura culinària dels municipis a través de reunions- concursos centrats en productes típics de la província per, al mateix temps, dinamitzar el col·lectiu de persones majors de la societat i el d’aficionats a la cuina tradicional valenciana.

El programa es dirigix a tots els veïns, majors de 18 anys, dels municipis de la província de València. Cada participant presentarà com a màxim una recepta, que tindrà en esta edició com a ingredient principal l’ametla. Serà la base fonamental de qualsevol dels plats elaborats; podrà ser una preparació dolça o salada, o també un entrant, plat principals o postres.

La recepta haurà d’anar acompanyada d’una fitxa tècnica que incloga el nom i adreça de l’autor/a, nom del plat o recepta, ingredients empleats i com elaborar-la.

Este programa promou una alimentació i nutrició adequada, en quant que són condicions essencials en el manteniment d’una bona salut, que aconseguixen una rellevància especial en la denominada “tercera edat”, degut a la dificultat que suposa trobar un punt d’equilibri entre estes, el gust per menjar i les restriccions inherents a la susdita etapa de la vida. A més, es vol dinamitzar els col·lectius de persones en la societat, en especial les dones, les persones majors i els aficionats a la cuina tradicional valenciana, per a assegurar la transferència intergeneracional de receptes populars i autòctones, així com aquelles que s’elaboren amb productes típics de la província de València.

Els interessats a participar en el programa poden consultar les bases i l’imprés de participació a través de http://www.dival.es/diputacion-endirecte/content/sona-la-dipu-el-rebost-2014-2015.

Amb les receptes presentades, la Diputació de València crearà un fons documental que enriquirà el nostre patrimoni, al mateix temps que elaborarà i editarà un receptari de cuina tradicional d’àmbit provincial.