L’Ajuntament d’Alzira organitza diferents actes per a commemorar el X aniversari de la declaració de la Murta i de la Casella com a Paratge Natural Municipal

El 5 de novembre de 2004 el Consell de la Generalitat Valenciana declarava Paratge Natural Municipal a la Murta i la Casella. Per este motiu, deu anys després, l’Ajuntament d’Alzira ha organitzat una sèrie d’actes commemoratius.

El regidor de Medi Ambient, Enrique Montalvá, ha assenyalat que “les diferents activitats previstes són una bona oportunitat per a conéixer tot el que ens oferixen estos espais i per a visitar-los per aquells que encara no els coneixen. Des de l’Ajuntament d’Alzira considerem que es tracta d’un espai on s’unix el valor natural, històric i cultural, en què es poden donar usos turístics i educatius, i també recreatius, d’ací la col·laboració de les diferents regidories en l’organització dels actes al voltant d’esta efemèride”.

El primer d’ells tindrà lloc este dissabte, 25 d’octubre. A les 9 hores, s’ha previst una visita guiada al paratge de la Murta per a conéixer els valors culturals i naturals d’este singular espai del nostre terme municipal. En la visita es mostraran algunes de les característiques que el convertixen en una reserva de flora i fauna, aspectes vitals d’esta vall que, junt amb els nombrosos béns culturals disseminats al voltant de les ruïnes del monestir, el convertixen en un espai atractiu, referent a la Comunitat Valenciana.

El dimecres 29 d’octubre, a les 17:30 hores en la Casa de la Cultura, s’entregaran els premis del XIX Concurs Escolar de Dibuix, que enguany ha versat sobre els paratges naturals de la Murta i la Casella, i es mostraran els treballs realitzats pels escolars d’Alzira.

Estes dos activitats s’emmarquen dins del programa d’actes dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2014.

Els treballs del concurs de dibuix es mostraran en el mateix espai en què estarà l’exposició “X aniversari de la declaració de Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella (2004-2014)”, organitzada conjuntament per les regidories de Medi Ambient, de Turisme, d’Educació i de Patrimoni que, a més, compta amb la col·laboració del Consell Assessor del Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella. En esta es mostren panells que resumixen de forma amena la diversitat d’elements que es poden apreciar, tant a la Murta com a la Casella, així com les activitats exercides per a la seua conservació i gaudi. L’exposició s’inaugurarà una vegada finalitzada l’entrega de premis del XIX Concurs Escolar de Dibuix.

Per a finalitzar amb les activitats previstes, el dimarts 4 de novembre, a les 19 hores en l’Auditori de la Casa de la Cultura, dins del cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2014, tindrà lloc una conferència de Gonzalo Mateo, doctor en Ciències Biològiques i professor titular del Departament de Botànica de la Universitat de València, titulada “Les plantes de les valls de la Murta i la Casella”.