El Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació realitza 265 actes de conciliació en el seu primer any de servici

El Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació realitza 265 actes de conciliació en el seu primer any de servici

• Un 45% dels ciutadans han acudit per a conciliar temes relacionats amb l’acomiadament


L’oficina del SMAC (Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació) d’Alzira ha realitzat 265 actes de conciliació durant un any. Esta oficina, ubicada en les dependències d’Idea i gestionada per funcionaris autoritzats dels departaments de Recursos Humans i d’Idea, en tan sols un any ha aconseguit realitzar quasi 300 actes en què s’intenta aconseguir un acord entre empresaris i treballadors abans les reclamacions d’índole laboral que s’estan produint.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, José Luis Palacios, ha destacat: “Després d’un any de funcionament, la SMAC té molt bons resultats. Este servici gratuït a disposició dels ciutadans ha permés reduir el cost econòmic, tant al treballador com a l’empresari, i per tant, s’han agilitzat els tràmits”.

Un 45% dels ciutadans que han acudit a esta oficina ha sigut per temes relacionats amb l’acomiadament; un altre 31% per reclamació de quantitat i, amb percentatges menors, també han acudit per a solucionar problemes amb la rescissió del contracte o sancions.

Palacios ha insistit: “La SMAC es va posar en marxa per a oferir un millor servici al ciutadà i que no s’haguera de desplaçar a València. A més, s’han aconseguit que el 48% dels conflictes laborals per motius d’acomiadament s’hagen resolt amb un acord entre les parts i no haja sigut necessari acudir als tribunals ordinaris de justícia”.

El nombre de treballadors que han acudit a esta oficina des de l’1 de setembre de 2013 ha sigut de prop de 350. Cal recordar que la posada en marxa d’esta oficina a Alzira va ser pionera, i ha acollit veïns de les localitats d’Algemesí, Carcaixent, Guadassuar i Xàtiva, i també altres com Gandia, l’Alcúdia de Crespins, Llíria o Almoines, entre d’altres. Fins a la posada en marxa de l’oficina a Alzira, els treballadors afectats havien de desplaçar-se a València.