Dos cartells per a dues trobades

Amb motiu de la X Trobada d’Escoles en Valencià de 1992 vaig realitzar el disseny del cartell, l’adhesiu, el recordatori i la samarreta. Al cartell hi ha una columna de set llibres diferents que els subjecten mans de persones implicades en l’ensenyament. Del llibre situat de dalt, oneja una senyera. Mostra que l’escola en valencià és de tots, per a tots i que sempre està en moviment.

25 anys després, el 26 d’abril de 2020 celebrarem a Alzira la 35a Trobada de Centres d’Ensenyament en Valencià. Per este motiu, a petició de Diego Gómez, alcalde d’Alzira, he dissenyat el logotip, el cartell i el recordatori. Per a fer el logotip he aprofitat el llibre amb la senyera (1992), la forma de la qual és un número dos; però, l’he estirada un poc per a formar un cinc i així he creat el número 25 de l’aniversari (1995-2020). Esta senyera també esdevé en el riu Xúquer, que passa per davall del Pont de Ferro que sembla formar la lletra A inicial d’Alzira. D’esta manera s’unixen llengua, senyera, riu i ciutat.

Pel que fa al cartell de 2020, he dibuixat deu persones amb aspectes ben diferents i que poden ser alumnes, pares, mares, mestres i personal no docent… Tots junts caminen cap al futur sostenint la pancarta amb l’anunci de la trobada a Alzira.

Done les gràcies a les persones que m’han ajudat a digitalitzar i millorar els dissenys i a aquells que han confiat en mi –un simple aficionat al dibuix. Un treball que he fet amb molta il·lusió, per a animar a tots els centres d’Alzira i de la Ribera perquè acudisquen a esta gran festa pel valencià. Una festa que va a més i no hi ha qui l’ature, tal com diu el lema de la campanya: Arrels de vida, llavors de futur.

 

aa (3)  ab (2)  CARTEL TROBADA ESCOLES firmado OK