III PREMIS A L’ÚS DEL VALENCIÀ EN LES FALLES 2019

Bases Falles 2019

L’Ajuntament d’Alzira convoca els III Premis a l’Ús del Valencià en les Falles

L’Ajuntament d’Alzira, a través del SERVAL (Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià) organitza per segona vegada premis per a l’ús del valencià en el món faller, concretament en els cartells dels monuments. L’objectiu d’estos premis té com a finalitat premiar el bon ús, ironia i originalitat del valencià en els textos dels cartells dels monuments.

L’import total dels premis serà de 1.900 € per als textos dels monuments fallers, dels quals es concediran tres distincions en metàl·lic consistents en els premis següents:

Primer premi: 1.000 € i banderí acreditatiu

Segon premi: 600 € i banderí acreditatiu

Tercer premi: 300 € i banderí acreditatiu

Els participants seran les comissions falleres d’Alzira que estiguen interessades, que hauran de presentar les sol·licituds fins al dia 1 de març de 2019 en el Registre General d’Entrada de l’Ajuntament o per qualsevol altre mitjà que estiga previst en l’article 16 de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, amb instància en model normalitzat que s’adjunta en l’enllaç següent (instància):

https://www.alzira.es/contenidos/e_Ajuntament/VALENCIA/VAL_i_001_v_premis_cartells_monuments_fallers.pdf

Caldrà adjuntar a la sol·licitud els textos en paper de les llegendes del monument faller en el termini esmentat en l’apartat anterior.

El jurat estarà format per l’alcalde o persona en qui delegue, que el presidirà, i en formaran part com a vocals la regidora de Cultura-Promoció Lingüística o persona en qui delegue, la regidora de Festes o persona en qui delegue; Luis Gisbert Sanmartín membre designat per la Junta Local Fallera; Pura Santacreu, com a membre del sector educatiu, i el tècnic de Promoció Lingüística, que actuarà com a secretari. El jurat també podrà comptar amb un col·laborador voluntari expert en la matèria.

El criteris de valoració que es tindran en compte en els textos dels monuments fallers i que s’avaluaran abans de la confecció de l’acta seran els següents:

a) La correcció lingüística i la quantitat de textos: es valorarà de 0 a 10 punts.

b) La qualitat dels textos: es valorarà de 0 a 5 punts.

Es tindrà en compte tot allò que enriquisca el sentit de les expressions lingüístiques, com els recursos literaris, les propietats textuals…

c) L’ús de l’enginy i la sàtira: es valorarà de 0 a 5 punts.

Es tindrà en compte l’esperit d’invenció i l’ús de la ironia o el sarcasme.

d) La coherència intertextual o de continguts: es valorarà de 0 a 5 punts.

Es referix al fet que els textos estiguen relacionats entre si amb un tema global.