Alzira aconseguix ser l’única candidata per a albergar la Trobada Nacional de Joves de Germandats i Confraries (JOHC) en 2019

alzira johc ajuAlzira, 11 d’octubre de 2018 – Finalitzat el termini de presentació de candidatures, la presentada per la Junta de Germandats i Confraries (JHHCC) i la seua Comissió de Joventut serà la que es proclamarà seu per a l’octubre del 2019.

Tot començà a gestar-se fa dos anys a Palència, la primera vegada que la comissió va acudir als encontres. És al 2017 a Còrdova, ciutat en la qual els joves confrares de la nostra ciutat van estar presents acompanyats per la vicealcaldessa i regidora de Festes, Isabel Aguilar, quan la regidora va donar tot el seu suport a la candidatura.

La il•lusió i les ganes de fer realitat la Trobada Nacional de Joves a Alzira van fer que totes les parts es posaren a treballar en la mateixa línia per tal d’aconseguir l’objectiu que podem assegurar que serà una realitat, ja que la candidatura d’Alzira ha sigut l’única presentada per acollir l’esdeveniment el 2019.

Des de la Comissió de Joventut han manifestat sentir-se il•lusionats pel fet d’aconseguir este encontre. Així ho ha declarat la seua presidenta, Clara E. Aledón: «estem molt satisfets del treball que s’ha realitzat fins este moment per la Comissió de Joventut, la JHHCC i els Confrares d’Alzira que al llarg de molts mesos han estat preparant la Candidatura d’Alzira i s’ha obtingut com a resultat, aconseguir el VII JOHC per a la nostra ciutat». «Que un millar de joves procedents de tots los punts de la geografia espanyola vinguen a conéixer nostra Setmana Santa durant un cap de setmana, no només va a suposar un revulsiu, sino també la promoció a nivell nacional de la nostra festa major i d’Alzira

«Una oportunitat més que tindrem les alzirenyes i alzirenys per tal de mostrar a la resta de confrares del país què som capaços de realitzar cada any quan aplega Setmana Santa; sens dubte, la nostra tradició és una de les més destacades de tot l’arc mediterrani». Ha manifestat Aguilar.

La promoció en xarxes socials i mitjans de comunicació ha servit perquè la proposta alzirenya haja sigut rebuda amb gran expectació entre els joves confrares que participen en el JOHC.

La candidatura d’Alzira es va presentar en l’àmbit local el passat 20 de setembre en la plaça on s’ubicava l’antiga «Capella de la Sang», acte que va comptar amb el suport institucional, amb l’alcalde Diego Gómez, la vicealcaldessa i regidora de Festes, Isabel Aguilar, i el tinent d’alcalde, Fernando Pascual; així com diversos representants dels grups de l’oposició.

S’oficialitzarà a Santander el pròxim 27 d’octubre, encara que serà un dia després, segons el que s’ha previst, quan Alzira es convertirà en seu de la VII Trobada Nacional de Joves de Germandats i Confraries.