L’Ajuntament d’Alzira convoca el II Concurs de Redacció Juvenil en Valencià

Alzira, 11 de setembre de 2018.- L’Ajuntament d’Alzira, a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià (SERVAL), impulsa per segon any consecutiu el II Concurs de Redacció Juvenil en Valencià, adreçat a estudiants entre 12 i 18 anys matriculats en centres educatius d’Alzira.

El tema d’enguany, «Els llibres canvien el món«, s’ha triat, segons la regidora de Cultura i Esports, Aida Ginestar, «perquè els llibres són la base del treball dels estudiants en el centre educatiu, ja que principalment a partir d’estos i de l’explicació dels professors aprenen. A més, els llibres els aporten altres visions del món i els fan ser més tolerants, a part de ser una meravellosa font d’entreteniment».

La data límit de presentació serà el dia 16 de novembre de 2018. Els treballs hauran de ser escrits únicament en valencià i tindran un màxim de 4 fulls mecanografiats a doble espai per una sola cara.

El jurat estarà presidit per la regidora de Cultura i compost pel tècnic de Promoció Lingüística i dos persones qualificades i vinculades al món de l’ensenyament.

Hi podran participar tot l’alumnat matriculat en col•legis i instituts d’Alzira dels nivells següents: ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. S’establixen tres categories que comprendran els cursos següents:

– Categoria A: 1r i 2n d’ESO.
– Categoria B: 3r i 4t d’ESO.
– Categoria C: Batxillerat i Cicles Formatius.

L’autor/a de la millor redacció de cada categoria obtindrà el primer premi de cada categoria, que serà un ordinador portàtil. A més els primers premis seran publicats en les xarxes socials de l’Ajuntament d’Alzira. També podran haver-hi accèssits (segons premis) en cada categoria. Tots els participants que resulten premiats obtindran, a més, una tauleta digital i/o un lot de llibres.

Els concursants guanyadors rebran el premi en un acte públic que se celebrarà el 14 de desembre de 2018 al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alzira.