Alzira firmarà un conveni amb la cooperativa aeioluz evolució energètica per incidir en el fenomen de la pobresa energètica

Hui s’ha presentat el pla de treball que es durà a terme a Alzira

Alzira, 6 de febrer 2018.- El Centre de Participació Ciutadana ha acollit este matí, una reunió de presentació del pla de treball que la cooperativa «aeiouluz» evolució energètica va a dur a terme a Alzira, per mitjà d’un conveni amb l’Ajuntament que es firmarà pròximament. La presentació ha estat a càrrec del coordinador tècnic de la cooperativa, Salvador Moncayo, i ha comptat amb la presencia de la regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Igualtat, Marina Mir, i el cap de l’Àrea de Serveis Socials i Innovació Social, Joan Rovira.

Des del Consistori ja es du temps treballant amb esta cooperativa¸ que s’encarrega d’assessorar i formar per a l’estalvi energètic, per a incidir en el fenomen de la pobresa energètica i ajudar a persones i organitzacions a reduir els seus costos al respecte, així com a ensenyar a utilitzar l’energia de forma eficient a través de diverses línies d’actuació.

La finalitat d’este conveni es donar resposta a les demandes d’ajuda per a evitar talls d’energia. Primer es formarà als tècnics municipals encarregats de treballar directament amb les famílies més vulnerables que pateixen la pobresa energètica i, després, també a les pròpies famílies, perquè es sensibilitzen i consciencien de l’estalvi que pot dur un consum racional d’energia. El pla d’atenció a la ciutadania tindrà incidència en més de 85 famílies directament afectades per una situació de pobresa energètica, a més es realitzaran tres tallers oberts perquè el màxim nombre de persones puguen aprofitar els coneixements compartits.

La regidora de Serveis Socials ha destacat: «La gestió eficient dels recursos és vital i per això considerem importants iniciatives com la que du a terme esta cooperativa valenciana i que redunden en un benefici final per al ciutadà. Pròximament firmarem un conveni amb esta entitat, per import de 10.000 euros, per a seguir treballant junts construint alternatives al model energètic imperant. Afrontar la pobresa energètica no és sols ajudar a pagar els rebuts, si no és prendre consciencia i aplicar-la al consum quotidià».

aeioluz 1 aeioluz 2