Reunió de coordinació per a previndre els robatoris en els camps durant la campanya de recollida de fruita

El regidor d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat d’Alzira, Enrique Montalvá, junt amb la regidora de Seguretat, Gemma Alós, van mantindre una reunió amb els tècnics municipals i els principals representants dels cossos de seguretat per a abordar la situació dels robatoris en els camps durant la campanya de recollida de fruita. A esta reunió van assistir el comissari de la Policia Nacional, l’inspector de Seguretat Ciutadana, el comissari de la Policia Local i l’oficial de la Policia Rural.

Durant la trobada, es van analitzar diversos aspectes clau. En primer lloc, es va revisar la situació actual de les denúncies per robatoris en els camps, comparant les estadístiques amb anys anteriors. Posteriorment, es van debatre els mitjans disponibles per a abordar el problema, posant l’accent en la coordinació amb els cossos policials i en la difusió d’informació i campanyes de conscienciació per als agricultors. A més, es va acordar una estratègia d’actuació conjunta entre les forces de seguretat i els agricultors, que inclou la intensificació de la vigilància en les zones més vulnerables, recorreguts de control i la promoció d’accions informatives en les àrees on solen produir-se els robatoris.

També es van tractar les mesures per a facilitar la interposició de denúncies per part dels agricultors, agilitzant els tràmits. Així mateix, es va abordar la documentació necessària que han de portar els conductors que transporten fruita, amb la finalitat de garantir un control rigorós sobre el transport dels productes agrícoles. Finalment, es va posar en marxa un pla de prevenció activa, basat en el desplegament de recursos destinats a la identificació de vehicles i persones sospitoses, millorant la capacitat de resposta en temps i espai per a evitar futurs robatoris.

Esta trobada reforça la voluntat de l’Ajuntament d’Alzira d’assegurar la protecció dels camps i de mantindre una estreta cooperació entre els agricultors i les forces de seguretat durant una temporada clau per a l’activitat agrícola de la regió.