L’associació Phoenix presenta Celdart, 30 hores d’empresonament d’un artista

  • Dijous 27 d’abril a les 16 hores, en la presó municipal

L‘Associació Phoenix per al foment de l’Art Realista, ha presentat una nova activitat que es desenvoluparà amb la col·laboració de l’Ajuntament.

“Un artista, una cel·la, una convicció, un tancament, 30 hores, un llenç, en soledat, aïllat, incomunicat”. D’esta manera es presenta l’activitat d’esta associació en la que es planteja el tancament d’un artista, durant 30 hores en l’espai que ocupava l’antiga presó ubicada a la planta baixa de la casa consistorial.

El tancament començarà el proper dijous 27 d’abril de 2023 a les 16 hores fins el divendres 28 d’abril a les 21 hores. 30 hores completament aïllat, en soledat, en un enfrontament cara a cara amb els seus propis dimonis. Una dura prova de convicció i un repte de creativitat portada al límit. Sense contacte amb l’exterior, sense cap referència sobre el temps, reclòs en una cel·la on solament una xicoteta finestra a la plaça Casassus, serà el seu únic contacte amb l’exterior.

Com ha explicat el president de l’Associació Phoenix, Josep Francés ha explicat que “La finalitat és mostrar la disconformitat amb la qual es tracta a les arts i als artistes, una condemna a les llibertats d’expressió i la censura a la qual és sotmesa la creativitat. És una protesta contra les institucions i un advertiment cap a la societat, l’art està morint, l’esperit creatiu dels artistes s’està apagant a poc a poc donada la dificultat per a donar visibilitat al nostre treball en una societat cada vegada més artificial”.

En el recolliment de la cel·la l’artista intentarà plasmar la mort i resurrecció de l’art en una lluita frenètica contra un llenç de 3 metres. Durant aquest temps només podrà eixir de l’escena i de la cel·la per a accedir al bany. Com a equipatge l’artista comptarà exclusivament dels estris de pintura, un sac de dormir, una mica de menjar, fruita i líquids.

Durant el tancament es realitzaran activitats paral·leles en la plaça al costat de la cel·la, en suport a l’artista i en favor de l’art. El tancament es podrà seguir íntegrament per xarxes socials i canals de difusió audiovisuals.