Alzira disposarà d’un mural ceràmic monumental dedicat a la Setmana Santa alzirenya

L’Ajuntament d’Alzira ha iniciat, esta setmana, la col·locació del mural ceràmic de grans dimensions en un dels laterals de l’antiga Capella de la Sang, que reproduïx la processó del Divendres Sant, l’acte més representatiu de la Setmana Santa d’Alzira, ja que aglutina a la totalitat de Germandats i Confraries.

El regidor de Turisme i Festes, Rafael Fita, va proposar a la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa d’Alzira dedicar un mural ceràmic monumental explicatiu, de forma gràfica i atractiva, de la Setmana Santa de la localitat. L’artista Xavier Claur s’ha encarregat de dibuixar amb detall les imatges que l’il·lustren, on apareixen en orde de desfilada totes les germandats i confraries amb els seus estendards, símbols particulars (ciris, creus, fanals, torxes, paraules, tambors, bombos, penitents, autoritats, la banda de música, etc.). Tot això, representat en 840 taulellets de 20 per 20 cm, que composen una obra artística de 830 cm de llarg per 398 cm d’alt, i amb una superfície de més de trenta metres quadrats.

La ubicació d’este mural en un dels laterals de l’antiga Capella de la Sang, vinculada històricament a les confraries de l’Eccehomo i de la Soledat, respon també al fet de ser un dels espais on es reunien les antigues confraries i gremis, i un lloc des d’on eixia la processó general del Sant Enterrament.

 IMG-20150611-WA0005