L’Ajuntament d’Alzira suma un premi més gràcies a la contractació pública electrònica

El projecte “Contractació Pública Electrònica 360º” de l’Ajuntament d’Alzira ha resultat guanyador en el V Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics, CNIS, dins de la categoria “Projecte consolidat en interoperabilitat”. Ahir mateix, la regidora de Modernització de l’Administració, Ana Alarcón, va arreplegar el premi a Madrid. En l’acte també van estar presents el secretari general de l’Ajuntament, Víctor Almonacid, i el cap de l’Àrea d’Informàtica de l’Ajuntament, Julio García.

Recordem que este projecte de l’Ajuntament d’Alzira era finalista junt amb un del  Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i un altre del Ministeri de Justícia. 

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha destacat: “Estos reconeixements són una mostra que el treball s’està fent bé i que Alzira és un referent quant a la modernització de l’administració, en este cas. Vull donar la meua més sincera enhorabona a tot l’equip d’Informàtica i Modernització de l’Ajuntament, així com a tots els departaments en general, ja que esta és una matèria transversal que els afecta i, des del principi, han mostrat la seua implicació i voluntat a posar en marxa este procés. Tots treballen de valent per a aplicar totes aquelles novetats que repercutixen de forma beneficiosa tant en la ciutadania com en les arques municipals. Que a nivell nacional i internacional ens tinguen com a referent és d’agrair, i suposa una gran satisfacció. La línia de treball en este tema ja està canalitzada i segur que ens continua donant tants bons resultats com fins ara”.

L’Ajuntament d’Alzira ha dissenyat una solució de contractació electrònica 360º, en què s’elimina el paper de tot el procés de contractació. L’objectiu d’este projecte ha sigut sempre acostar la contractació pública a empreses i ciutadans, i també millorar l’eficiència i la transparència del Consistori en la gestió dels concursos públics. 

Recordem que l’Ajuntament d’Alzira va ser el primer d’Espanya a aconseguir este concepte 360º, on s’integren el Portal del Ciutadà, el Gestor d’Expedients, la Factura Electrònica, la Licitació Electrònica, el Videoacte i l’Agent SC. 

La posada en marxa de la seu electrònica ha suposat un estalvi superior als tres milions d’euros, segons APLICA. La factura electrònica ha permés avançar el pagament a proveïdors en més de 13 dies; i a més, la licitació electrònica ha permés estalvis superiors al 30%. 

El que es buscava amb la posada en marxa d’este pla de contractació electrònica era:

-En el cas de l’Ajuntament:

  • Augmentar la transparència dels procediments de contractació i el registre electrònic de les operacions efectuades.
  • Reduir els preus d’adjudicació en augmentar la concurrència de proveïdors.
  • Utilitzar infraestructura informàtica provada per altres administracions.
  • Reduir els costos administratius i burocràtics.
  • Augmentar l’eficiència de tots els processos associats a la contractació pública electrònica.

-En el cas dels proveïdors:

  • Possibilitar la recepció d’informació gratuïta dels contractes que l’Ajuntament publica en la plataforma per a la seua posterior anàlisi i presentació d’ofertes.
  • Permetre l’accés gratuït a totes les licitacions de l’Ajuntament, sent una de les primeres entitats espanyoles que realitza este exercici de transparència en publicar tots els seus contractes menors.
  • Facilitar la presentació d’ofertes de forma telemàtica, evitant costos associats com impressions o desplaçaments.
  • Incrementar la possibilitat de participació en les licitacions que l’Ajuntament i d’altres entitats públiques i privades que ja utilitzen la plataforma per a gestionar la seua contractació.

A més, el secretari general de l’Ajuntament, Víctor Almonacid, ha sigut guardonat, també en este congrés, amb el premi a l’innovador de l’any. Cal destacar que Almonacid és vicepresident de COSITAL (Consell General de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local).

 IMG 2131
CategoríasSin categoría