Alzira posa en marxa el programa pilot de sensorització de 30 places d’aparcament per a discapacitats

  • El d’Alzira és un dels primers sistemes d’este tipus que es desplega a Espanya, per l’empresa Abertis Telecom

Este matí, l’Ajuntament d’Alzira ha posat en marxa el programa pilot de sensorització de les places d’aparcament per a discapacitats. En este programa pilot s’han sensoritzat trenta places d’aparcament, si bé la intenció és poder arribar a les més de cent existents en la localitat. Cal destacar que este sistema, implantat a Alzira, és un dels primers d’este tipus que es desplega a Espanya, per l’empresa Abertis Telecom. 

Gràcies a este, qualsevol persona que utilitze l’aplicació “Alzira al Mòbil” podrà saber quantes places disponibles i lliures d’aparcament per a discapacitats hi ha prop del lloc a què tinga pensat desplaçar-se, a fer qualsevol tràmit que necessite. 

La regidora de Modernització de l’Administració, Ana Alarcón, ha manifestat: “Amb este programa pilot que posem hui en marxa, seguim la línia de millora i innovació de l’Ajuntament, així com el seu Pla de Modernització. Esperem que este programa pilot tinga una gran acceptació i siga útil per a aquelles persones amb targeta de discapacitat. Intentem fer més accessible la ciutat, i fer més fàcil la vida a tota la ciutadania. A més de amb la sensorització d’estes places d’aparcament, ho fem amb l’adaptació de les videoactes per a persones amb discapacitat auditiva, i també treballant per a adaptar els semàfors per a invidents. És una línia de treball duta a terme per este equip de govern en què pretenem continuar treballant”. Alarcón ha afegit: “En un principi hem sensoritzat trenta de les més de cent places de discapacitats disponibles en la localitat, amb la intenció d’anar ampliant-ho a totes. A més, este sistema permetrà també controlar l’ús fraudulent d’este tipus de places d’aparcament”. 

En les pròximes setmanes es convocarà a una reunió en l’Ajuntament a totes aquelles persones amb targeta de discapacitat per a explicar-los i ensenyar-los com funciona este sistema. Per a més per a més informació o resoldre dubtes, les persones interessades poden posar-se en contacte amb el Departament d’Informàtica i Modernització de l’Administració, o amb el d’Acció Social de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 Plazas Sensores 013