Alzira acull un curs de formació per a famílies d’acollida

L’Ajuntament d’Alzira acollirà un curs de l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (AVAF) dirigit a les famílies extenses d’acollida. El curs, impartit per l’equip tècnic d’AVAF, està finançat pel Ministeri de Sanitat i Serveis Socials. 

Este curs constarà de cinc sessions de dos hores de duració, entre els mesos de febrer i juny. La primera sessió se celebrarà demà, dimarts 24 de febrer, en les dependències del Xalet de Fava, en el carrer de la Independència núm. 43.

El contingut del curs abordarà aspectes tan interessants com el desenrotllament evolutiu, el sistema familiar, les crisis i dificultats de criança en l’acolliment o els diferents estils educatius, entre altres.

La regidora d’Acció Social, Chelo Martínez, ha destacat: “Sempre estem oberts a qualsevol iniciativa que considerem interessant i, per això, no podíem més que col·laborar en el desenrotllament d’este curs, que pot ser de gran ajuda per a les famílies d’acollida que hi ha a la localitat”.

L’entitat AVAF està declarada d’utilitat pública, en virtut de l’Orde de 26 de març de 2004, de la Subsecretaria del Ministeri d’Interior. Esta associació de caràcter voluntari té com a finalitat dotar de més reconeixement i força social l’acolliment de menors, potenciant la participació ciutadana. En este marc es contempla l’acció formativa que es desenrotllarà a Alzira, en coordinació amb els Serveis Socials municipals, i dirigida a les famílies biològiques d’acollida que tenen assignada, de manera temporal o permanent, la tutela d’un menor.