Alzira renova les plaques que l’acrediten com a Ciutat Amiga de la Infància fins a 2018

Alzira va renovar, a l’octubre, el seu segell de reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància fins a 2018. En l’actualitat, les diferents plaques repartides per la ciutat que l’acrediten com a tal ja estan completament renovades. 

Recordem que Alzira va ser la primera ciutat de la Comunitat Valenciana a ser reconeguda amb la susdita distinció a finals de 2004, després d’iniciar el procés de reconeixement com a tal al juny de 2003. La ciutat ha continuat renovant este segell fins esta última ocasió, en 2014.

La regidora d’Infància, Anabel Juárez, va rebre esta distinció a Guadalajara el mes de novembre passat. Ha destacat: “Per a l’Ajuntament d’Alzira és un privilegi ser considerada Ciutat Amiga de la Infància, pel que això implica, treballar en pro de la infància. A Alzira, una de les nostres prioritats són els més menuts. El Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes és una gran mostra d’això, així com la Regidoria que represente”.

Alzira com a Ciutat Amiga de la Infància

L’Ajuntament d’Alzira, en el Ple celebrat el 30 de juliol de 2003, va acordar iniciar el procés de reconeixement d’Alzira com a Ciutat Amiga de la Infància, atés que en els últims anys havia demostrat un interés especial en plantejaments i activitats dedicades a la infància i l’adolescència, cosa que va manifestar expressament en el preàmbul dels Estatuts del Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes (novembre de 2000) i en l’adhesió a la Carta Municipal dels Drets del Xiquet i la Xiqueta (plenari celebrat el dia 15 de desembre de 1999).

Iniciat el procés, l’Ajuntament d’Alzira va rebre el reconeixement per part d’UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància, i es va convertir en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana reconeguda amb esta distinció. L’acte d’entrega es va realitzar a Getafe el 16 de novembre de 2004, i la vigència d’este reconeixement comprenia des de l’any 2004 al 2008.

La incorporació de la Ciutat d’Alzira obligava l’Ajuntament a complir amb una sèrie d’obligacions, entre altres, les següents:

-Creació i funcionament d’un Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes.

-Adhesió a la Carta Municipal dels Drets del Xiquet i la Xiqueta.

-Creació de l’Observatori Infantil d’Alzira.

-Creació d’una Regidoria d’Infància.

-Emplenar els indicadors municipals d’aplicació de la Convenció dels Drets del Xiquet.

-Disseny del Pla d’Infància de la ciutat.

Després de la creació de la Regidoria d’Infància en el 2007, s’ha continuat treballant per i per a complir els acords i les obligacions assumides voluntàriament per l’Ajuntament d’Alzira, en alguns casos continuant amb les línies de treball ja establides, com són el Consell Municipal de Xiquets i Xiquetes i l’Observatori Infantil d’Alzira; i en altres casos, creant nous camps de treball com ara la recopilació de les dades necessàries per a emplenar els indicadors municipals d’aplicació de la Convenció dels Drets del Xiquet i el disseny del I Pla d’Infància de la ciutat d’Alzira.

Fruit d’este treball, al novembre de 2008 Alzira obté el segon reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància, el període de vigència del qual va ser de 2008 al 2012. Posteriorment es va ampliar fins al 2014, i ara s’ha renovat este compromís fins al 2018.

 pont de ferro