El Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació realitza 314 actes de conciliació en 2014

 

500 treballadors han fet ús d’este servici

L’oficina del SMAC (Servici de Mediació, Arbitratge i Conciliació) d’Alzira, ubicada en les dependències d’IDEA, ha realitzat 314 actes de conciliació durant el 2014. En estos actes de conciliació s’intenta aconseguir un acord entre empresaris i treballadors en les reclamacions d’índole laboral. Recordem que l’Ajuntament d’Alzira va ser el primer ajuntament d’Espanya a prestar este servici. 

El regidor de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç, José Luis Palacios, ha destacat: “El balanç de 2014 de l’oficina del SMAC és més que positiu, ja que mig miler de treballadors han fet ús d’esta oficina en què s’han realitzat més de 300 actes de conciliació. Permet als alzirenys i a d’altres interessats en este servici evitar desplaçaments a València i agilitzar terminis legals, així com fomentar la capitalitat comarcal de la nostra ciutat”.

Un 53% dels ciutadans que han acudit a la SMAC ha sigut per temes relacionats amb l’acomiadament, i un 26% per reclamació de quantitat i percentatges menors per a solucionar problemes amb la rescissió del contracte o sancions.

El nombre de treballadors que han acudit a esta oficina des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2014 ha sigut de 500. Esta oficina ha acollit veïns de les localitats d’Algemesí, Carcaixent, Guadassuar, Xàtiva i d’altres com Gandia, l’Alcúdia de Crespins, Llíria o Almoines, per exemple. Fins a la posada en marxa de l’oficina a Alzira en 2013, els treballadors afectats havien de desplaçar-se a València per a poder utilitzar este servici.