1000 escolars alzirenys participaran en la iniciativa educativa «La vida de les coses»

  • El projecte es realitzarà del 9 de febrer al 8 de març en 15 centres escolars alzirenys. 
  • Sis dibuixos animats jugaran amb els xiquets i xiquetes i els ensenyaran a reciclar i ser consumidors responsables.  

Alzira, 8 de febrer del 2024. La Regidoria d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat de l’Ajuntament d’Alzira impulsa la iniciativa educativa: LA VIDA DE LES COSES, al costat de l’empresa adjudicatària del contracte de neteja i recollida de residus urbans a Alzira, FOVASA.

La vida de les coses és un projecte basat en l’educació per a la sostenibilitat i naix amb la vocació de construir un futur millor a través de les noves generacions. Està destinat al primer cicle de primària (1r i 2n).

La iniciativa es desenvolupa a través de diferents accions. D’una banda, dos educadores ambientals visitaran les aules i acompanyades de simpàtics personatges com Nicolata, Senyor Tap o Ana Manzana. En les reciclasses, explicaran mitjançant jocs i activitats lúdiques als més xicotets què és el canvi climàtic, com cal separar correctament els residus o com ser un consumidor responsable. En total, s’impartiran 5 unitats didàctiques elaborades d’acord amb el temari curricular escolar.

 Estes sessions es realitzaran amb tauletes, vídeos i sistema de preguntes i respostes interactiu que convertiran la sessió en pura diversió i aprenentatge.

L’alumnat comptarà amb un còmic i es posarà a la disposició del professorat tot el material vist en classe per a poder aprofundir en estos coneixements. Es posarà a disposició també l’APP del projecte i la Web on veure els vídeos de les sessions, fer-se fotos amb els personatges del còmic o utilitzar la realitat augmentada a través del còmic, a més de cantar i ballar la cançó de la campanya. 

 El regidor d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat, Enrique Montalvá ha destacat “la utilitat i l’oportunitat d’esta iniciativa educativa que permetrà que els xiquets des de xicotets coneguen com és la vida dels diferents materials, com reciclar-los i evitar així la contaminació.”

Aproximadament 1.000 xiquets i xiquetes de primer cicle de primària  gaudiran d’esta activitat que arribarà als 15 centres escolars d’Alzira. La iniciativa s’inaugura divendres que ve 9 de febrer i es prolongarà fins al 8 de març, període en el qual es faran 40 reciclasses.

La campanya s’ha presentat este matí a l’Ajuntament d’Alzira per part del regidor d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat, Enrique Montalvá, la cap del servei, Sonia Monteagudo, el cap de servei de Fovasa, Miguel García i l’educadora ambiental Alejandra Pina.