Les obres del passeig fluvial del marge dret del riu Xúquer avancen a bon ritme

Les obres del passeig fluvial que s’estan realitzant en el marge dret del riu Xúquer continuen a un bon ritme. La primera fase d’esta obra comprenia actuacions en els primers 620 metres lineals del marge dret del llit fluvial des de l’entorn del Pont de Ferro fins als voltants de la Ciutat Esportiva Jorge Martínez Aspar. El pressupost a invertir és de 135.000 euros.

A hores d’ara, els treballs de desbrossament i neteja superficial del terreny, tall de canyars i esbarzerars, que inclouen la poda, tala de branques i aclarida d’arbustos, ja estan realitzats en un 90%. Els treballs de consolidació del marge del riu estan executats en un 80%. Els de col·locació d’una malla antiherba i d’una barana de fusta que delimite el passeig estan en un 30%.

El regidor d’Urbanisme, Agricultura i Medi Ambient, Enrique Montalvá, ha manifestat: “Les obres del passeig fluvial estan molt avançades i en un breu espai de temps serà una realitat. Este passeig, que enllaça el Pont de Ferro amb la Ciutat Esportiva Jorge Martínez Aspar, pretén dignificar el nostre entorn natural i esta zona d’expansió de la ciutat”. 

A més, està prevista l’adequació d’una zona del passeig fluvial per a la instal·lació d’un monument al riu Xúquer. 

Recordem que amb este projecte es planteja condicionar el marge dret del riu Xúquer, restaurant i connectant per mitjà d’un passeig o corredor fluvial de vianants, en un recorregut d’1,4 km, l’entorn més immediat. Este passeig va des del Pont de Ferro fins la ronda Nord de la CV- 43 i recorre l’àrea nord del recinte firal i la Ciutat Esportiva Jorge Martínez Aspar, a través d’un conjunt d’infraestructures i elements de connexió que configuren paratges ambientals, paisatgístics, d’oci, recreatius i esportius que aguaiten i formen part del riu.

La restauració d’este espai de regeneració del paisatge es recolza en la creació d’un itinerari de vianants, zones de recreació i esplai, miradors i camins escènics que ens acosten al curs de l’aigua. D’esta manera, el passeig, d’entre 3 i 5 metres d’amplària, serà executat amb el mateix acabat al llarg de tot el seu projecte: s’homogeneïtzarà el mobiliari, la senyalització i els tractaments paisatgístics i ambientals. 

 
DSCN3736