L’Ajuntament d’Alzira es persona com a acusació particular en el cas de les detencions per les baralles de gossos en la localitat

L’Ajuntament d’Alzira s’ha personat com a acusació particular, al Jutjat d’Instrucció núm. 7 d’Alzira, en el procediment judicial iniciat com a conseqüència de les actuacions de la Policia Nacional relacionades amb les detencions practicades a quatre individus, per la seua presumpta participació en baralles de gossos realitzades en la localitat.

El Consistori es persona en el procediment judicial per a participar com a part interessada este i, d’esta manera, junt amb el Ministeri Fiscal, ajudar activament a intentar aclarir si efectivament s’han produït els suposats fets delictius.

Recordem que l’Ajuntament d’Alzira, fruit de la seua conscienciació en el tema i la seua implicació per a poder eradicar-lo, ja va formular denúncia davant de la Fiscalia per uns fets semblants, si bé el cas es va arxivar pel Fiscal per falta de proves. En esta ocasió, i d’acord amb l’atestat de la Policia Nacional, podrien existir dades i fets que comportaren la comissió d’actes delictius. Fruit d’això van ser les detencions practicades per la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local i la ciutadania. D’esta manera, amb la personació l’Ajuntament d’Alzira participarà activament i interessadament en el procés.

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha manifestat: “El nostre compromís, ara i sempre, és el de participar activament en este tipus de processos, davant estos fets delictius que considerem molt greus. Sempre ha sigut la nostra intenció presentar-nos com a acusació particular en qualsevol tema que afecte la ciutadania, com en el cas d’incendis forestals i, en esta ocasió, la Fiscalia ha considerat oportú que l’Ajuntament actue com a acusació particular. Continuarem treballant en esta línia, en allò que la llei ens permeta, per a eradicar un tema com este, que considerem cruel i salvatge.