Es manté la baixa incidència a la nostra ciutat

Hui ha tingut lloc la reunió telemàtica d’actualització de les dades dels municipis que formen part del departament de salut de la Ribera, i en el cas d’Alzira es manté el baix nombre de contagis de la COVID-19.

En els últims dies, la corba de contagis ens situa en una taxa d’incidència de 37 casos per cent mil habitants, xifra un poc més alta que la de la passada setmana, on teníem una incidència de vora 33 casos cada 100.000 habitants. Durant els últims 14 dies s’han notificat 17 casos, cinc d’ells s’han registrat en els últims 3 dies.

“Des de la setmana passada hem augmentat dos casos. Tot i que no és una pujada alarmant, esta dada ens recorda que el virus continua entre nosaltres i no podem abaixar la guàrdia” ha explicat la regidora de sanitat, Gemma Alòs.

Des del Departament de Salut de la Ribera es continua la campanya de vacunació al casal Fester, que encara la última etapa de vacunació, i la pròxima setmana serà previsiblement la penúltima. Des de la Conselleria s’ha informat que estos punts de vacunació estaran disponibles per a la ciutadania com a màxim fins el 30 de setembre.

Pel que fa a la programació d’administració de vacunes, la propera setmana tindrà com a objectiu la població pendent de la segona dosi de moderna. A més es continua donant la possibilitat d’acudir sense cita prèvia a aquelles persones que no van rebre la vacuna per diferents raons.

Des del mateix departament s’està fent la campanya «La vacuna en l’embaràs protegeix per dos», per tal que les dones embarassades estiguen informades de les qüestions relacionades amb la vacunació, l’embaràs i la lactància i recorden que és important que es vacunen per a evitar possibles problemes derivats de la COVID.

D’altra banda, A l’hospital de la Ribera s’està administrant una tercera dosi de la vacuna per a malalts inmunodeprimits i trasplantats.

“Des de l’Ajuntament desitgem que totes les persones que patixen la malaltia es recuperen prompte i agraïm a la ciutadania la seua participació en la vacunació i el compliment de les mesures amb responsabilitat, ambdós essencials per a poder recuperar la normalitat” afig la regidora.

gemma alos