La tercera jornada de Xarxa Salut comença amb la ponència d’Alzira

Alzira ha presentat hui a la Jornada de Xarxa Salut les accions recollides en els plans d’emergència social que es posaren en marxa arran la pandèmia al 2020 i que han continuant actualment en el 2021.

La regidora de serveis socials, Marina Mir ha sigut l’encarregada de presentar el cap de serveis socials municipals d’Alzira Joan Rovira qui ha explicat la importància del municipalisme com actor clau en la promoció de recursos de benestar social i de salut.

Rovira entén que esta situació ha arribat en un context que ja tenia problemàtiques com la desigualtat, que la pandèmia ha aguditzat. Es per això que ha volgut posar en valor el paper del municipi en situació de crisi sanitària pels seus actius com són la proximitat, la presencialitat i la coordinació amb altres institucions com les sanitàries. Sobretot ha marcat com un dels pilars fonamentals la participació que es lidera des dels Ajuntaments. “No es pot entendre el treball social i per la salut sense la participació”, ha explicat el tècnic Joan Rovira.

Esta governança participativa descansa, en el cas d’Alzira, en pilars fonamentals com són un mapa d’aliances col·laboratives amb entitats socials del municipi, el consell de participació social o el Centre de participació Ciutadana. Un sistema d’associacions i xarxes que es consoliden com un matalàs de protecció de la ciutadania més vulnerable i un espai que articula el diàleg entre l’administració amb la ciutadania.

WhatsApp Image 2021-06-09 at 12.09.06 WhatsApp Image 2021-06-09 at 12.13.00

CategoriesSense categoria