Alzira celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb la instal·lació d’un nou minipunt net en la en la plaça Elisa Ramírez

L’Ajuntament d’Alzira, des de la Regidoria de Serveis Urbans, instal·là un minipunt net en la plaça Major el passat mes d’abril. L’acollida ha sigut molt positiva, cosa que ha fet que s’haja decidit ubicar un altre minipunt, concretament en la plaça d’Elisa Ramírez.

El motiu pel qual esta plaça és el lloc on s’ha ubicat el segon minipunt net de la ciutat és per la quantitat d’habitatges que hi ha en esta zona, molts d’ells habitats per parelles joves.

El minipunt net permet la recollida de càpsules de café; taps de suro; aparell elèctrics i electrònics; carregadors; piles, bateries i acumuladors, bombetes led i bombetes de baix consum. En la aposada en servici del nou minipunt han assistut el regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual; Eduardo Benetó i Miguel Ángel Tortajada, director de FOVASA en l’àrea de la província de València i cap de producció de FOVASA, respectivament.

«Cada vegada estem més conscienciats en la necessitat de reciclar. Un xicotet gest com dipositar el que ja no necessitem en els punts específics d’arreplegada ens ajuda a evitar l’explotació dels recursos naturals, a més de reduir la contaminació, cosa que ens proporciona una atmosfera més neta», segons ha assenyalat el regidor encarregat de l’Àrea de Serveis Públics.

Alzira complix amb esta iniciativa en l’establit per la Directiva Europea sobre els residus, que obligarà tots els estats membres a recollir de forma segura les fraccions de residus perillosos d’origen domèstic abans de l’1 de gener de 2025, i garantirà, d’esta manera, el reciclatge d’estos residus.

«Són importants i necessàries accions d’estes característiques que ens possibiliten fer passos endavant en la gestió dels residus en la nostra ciutat, amb una major implicació de les veïnes i dels veïns, i facilita que se sumen a les iniciatives de reciclatge, així com a la conscienciació de mantindre el medi ambient al municipi», ha matisat el regidor.

Este dissabte 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, i enguany el tema central per al Dia Mundial és: «Reimagina, recupera, restaura».

Podem i deguem contribuir amb el medi ambient i fer les paus amb la naturalesa, per a, d’esta manera, previndre la catàstrofe climàtica; disminuir la contaminació ambiental i frenar la pèrdua de biodiversitat cultivant arbres en el nucli urbà; reverdir la ciutat i els espais on convivim; repoblar les nostres zones enjardinades, canviar la nostra manera d’alimentar-nos i netejar rius i costes. Amb estos senzills gests contribuirem a disfrutar d’un millor entorn i preservar el medi ambient.

minipunt

 

CategoriesSense categoria