Paraules en joc, és la nova activitat del Serval dins de la campanya “El valencià en moviment”

L’Ajuntament d’Alzira, mitjançant el SERVAL, enceta una nova acció dins de la campanya de promoció del valencià en l’esport, “El valencià en moviment”, que té com a objectiu la normalització del valencià en la nostra població i entre els clubs i escoles esportives.

Paraules en joc és una nova iniciativa dirigida als joves i als xiquets i a les xiquetes que estudien als centres educatius i al seu professorat així com als usuaris de les instal·lacions esportives municipals.

“Ens hem dirigit al professorat d’Educació Física de tots els centres educatius d’Alzira i al seu alumnat amb el cartell Paraules en joc que inclou un llistat de paraules que, en ocasions, els estudiants i alguns esportistes, desconeixen o empren barbarismes que cal evitar i corregir. Volem contribuir a millorar l’ús del valencià, oral i escrit, entre tots els implicats (esportistes, tècnics, aficionats, públic…). La nostra llengua ha d’estar sempre en moviment i l’hem d’entrenar perquè puga superar totes les metes”, ha declarat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

Des del Serval, en col·laboració amb la regidoria d’Esports s’ha treballat en esta campanya i s’ha convidat al professorat a ampliar el llistat del lèxic esportiu en valencià d’acord amb les necessitats de cada centre educatiu.

A més s’ha fet arribat dos camisetes amb el logotip de la campanya El valencià en moviment per al professorat d’Educació Física dels centres per a donar visibilitat a esta campanya.

El valencià en moviment
Recordem que El Valencià en moviment naix com una campanya concurs dirigida als clubs i les escoles esportives d’Alzira que millor ús del valencià fan entre els seus usuaris i jugadors a través dels seus comunicats, reglaments, campanyes publicitàries o qualsevol altra iniciativa. Les bases del concurs així com informació complementària es pot trobar al tràmit disponible a la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alzira.

el valencia en moviment 2 el valencia en moviment 8

 

CategoriesSense categoria