Webinar sobre projectes pilot de cooperació en el medi rural

Alzira serà protagonista demà d’un webinar sobre projectes pilot de cooperació en el medi rural. A este sessió es presentarà la iniciativa duta a terme a Alzira de prevenció d’incendis forestals amb la trituració de les restes de poda, com alternativa a les cremes agrícoles.

L’activitat organitzada per la Conselleria d’agricultura presenta al llarg de diverses sessions els projectes pilot de cooperació que s’han dut a terme amb les subvencions que va llançar l’ens autonòmic el 2018.
Alzira va desenvolupar una experiència pilot que, durant dos anys, ha oferit el servei de trituració de manera gratuïta a l’entorn del Paratge Natural Municipal com a alternativa a les cremes per a eliminar en la mesura del possible riscos d’incendis i així ho explicarà demà el tècnic de l’Ajuntament d’Alzira, Sergi Abril.

En el cas d’Alzira el projecte va nàixer fruit de la col•laboració entre l’Ajuntament i la cooperativa Alziccop.  En sessió de webinar que es farà demà al matí, junt al d’Alzira, es presentaran altres dels 32 projectes encetats ara fa dos anys gràcies a estes subvencions. A hores d’ara s’està a l’espera de que la Conselleria renove el compromís amb estos projectes i plantege noves subvencions.