Geografia

DADES GEOGRÀFIQUES

 

Alzira és la capital de la comarca de la Ribera Alta del Xúquer. La ciutat està situada a 36 quilòmetres al sud de València i a escassos quilòmetres de la costa. Disfruta d’un clima mediterrani amb temperatures suaus, tant a l’hivern com a l’estiu, la qual cosa permet oferir unes condicions òptimes per a residents i visitants.

 

La seua població actual és de 43.892 habitants

 

El terme municipal té una superfície de 111’4 km2. Presenta contrasts marcatsque van des de l’ampli pla d’inundació del Xúquer, a 14 metres sobre el nivell del mar, amb una horta fèrtil poblada d’extensos tarongerars i fruiters, fins a les pronunciades serres del Cavall i de les Agulles, on els fruiters enfilen per les seues faldes junt amb les pinedes frondoses. Les agudes crestes muntanyoses tenen el seu punt més alt en el Pic de la Ratlla, amb els seus 625 metres d’altitud.

Alzira va inspirar a Vicente Blasco Ibáñez la seua novel·la “Entre naranjos”.

 

Esta localitat permet disfrutar d’un agradable encontre entre la història i la natura, emmarcada per una serra fascinant i envoltada per extensos boscos de tarongers, regats per innumerables séquies que prenen les seues aigües de la Séquia Reial del Xúquer, donant lloc a l’origen del comerç de la taronja documentat al menys des de 1517, “Alzira: origen, patria y lonja de la naranja”.

 

Vistes aèries de la ciutat d’Alzira i de l’ermita

Vista aerea Vista aerea