El CEIP Alborxí d’Alzira celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

     València, 5 juny (EFE).- L’alcaldessa de València, Rita Barberá, junt amig centenar d’escolars, han sembrat en un tram del Jardí del Túria diversos exemplars de la flor de la il·lusió, dins de la campanya que du a cap la Once a tota Espanya per a aconseguir que e l’11 de novembre siga declarat Dia Europeu de la Il·lusió.

     En el acte han participat estudiants dels col·legis ALBORXÍ D’ALZIRA, Constitució de Quart de Poblet i Martín i Soler de Mislata, guanyadors autonòmics en les categories A, B i C, respectivament, d’un concurso escolar nacional de la Once amb el tema central de la il·lusió.

     Barberá i els alumnes han plantat diverses llavors i exemplars de la flor de la il·lusió (Gypsophila) en un tram del Jardí del Túria que, segons l’alcaldessa, passarà a denominar-se “jardí de la il·lusió”.

     L’alcaldessa, que ha recordat que el dia 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, ha estat acompanyada del delegat territorial de la Once en la Comunitat Valenciana, José Manuel Pichel, qui ha defès que “la il·lusió es bona i poderosa” i és “el motor de tot allò que es gran, innovador, verdader i deixa empremta”.

     Han explicat que a la Comunitat Valenciana han participat en el concurs escolar nacional de la Once 102 col·legis i més de 8.200 estudiants de Primària i la ESO.

     L’alcaldessa ha incidit en que amb estes iniciatives es recuperen els valors de “natura, il·lusió i esforç ” i ha recordat que amb les frases dels alumnes participants, s’ha realitzat un manifest amb arguments per a reclamar que el Dia de la Il·lusió siga una realitat.

     El document serà llegit en Les Corts Valencianes el pròxim dia 11 de juny per demanar la adhesió de totes les valencianes i valencians a esta iniciativa i, després de recórrer els parlaments autonòmics i nacional, arribarà a Brussel·les.

Text traduït (CEIP ALBORXÍ)