Permís de crema agrícola

La Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Transició Ecològica informa que degut al Decret de l’Estat d’Alarma es modifica el període de cremes agrícoles d’acord amb la resolució de 10 d’abril de 2020, del director general de Prevenció d’Incendis Forestals.

Este alçament parcial, que en una primera fase abasta des del 21 d’abril al 31 de maig de 2020, permet la crema de restes agrícoles en els terrenys agrícoles confrontants amb sòl forestal o amb una proximitat menor a 500 metres d’aquells. Cal tramitar la deguda notificació davant l’Ajuntament d’Alzira, a través de la seu electrònica municipal.

Per a evitar circulació innecessària, i durant el període indicat, es pot sol·licitar:

permís crema boton-02A través de la seu electrònica amb certificat digital amb el tràmit: Permís de crema agrícola.

permís crema boton-01En cas de no disposar de firma electrònica, excepcionalment podrà fer-se amb el tràmit: SOL.LICITUD SENSE CERTIFICAT, almenys 48 hores abans de la crema.

permís crema boton-03Per a permisos en l’àmbit territorial de l’Entitat Local Menor de la Barraca d’Aigües Vives, poden sol·licitar-se a través del següent correu labarraca@gva.es.

Addicionalment els agricultors socis i no socis de la cooperativa agrícola Alzicoop podran tramitar la sol·licitud a través dels seus serveis administratius. Per a poder fer eixa tramitació hauran de telefonar al 96 2404136 ext. 0 i l’endemà arreplegar la notificació en la secció de subministraments.

Davant qualsevol dubte, es pot trucar al telèfon 962459269 en horari de 9 a 13 hores, de dilluns a divendres.

En cas de tramitar-se sense firma electrònica, l’Ajuntament enviarà justificació de la recepció de la seua notificació, així com les normes a seguir en cas de realitzar la crema, documents que haurà d’imprimir l’interessat i portar-se en el moment de la realització de la crema, ja que podran ser requerits per l’autoritat.

En els casos en què es valore la no-adequació de la notificació, s’enviarà un correu electrònic per part de l’ajuntament que indique la impossibilitat de realitzar la crema, per no adequar-se a la normativa del Pla de Cremes d’Alzira.

Abans que finalitze el mes de maig, l’Ajuntament d’Alzira indicarà les condicions en què es realitzaran les cremes agrícoles a partir del mes de juny, en cas que la Conselleria no indique criteri en contra.

En qualsevol cas, es recomana per la seua agilitat la tramitació electrònica, i caldrà posar-se en contacte amb La Clau, per a accedir al certificat electrònic que permet la realització d’este tràmit.

Recordem que, ateses les circumstàncies excepcionals de l’estat d’alarma, la tramitació i els horaris de crema han sigut parcialment modificats, de la següent manera:

1. Només podran realitzar-se cremes de dilluns a divendres, ambdós inclosos. Els dissabtes, diumenges i festius no estarà permés realitzar cremes.

2. Només es podran realitzar estes cremes quan el nivell de preemergència per risc d’incendis forestals siga 1. La informació del nivell de preemergència davant el risc d’incendis forestals es troba disponible en la pàgina web http://www.112cv.gva.es/

3. L’horari d’estes cremes serà:

• Zona normal ( 100-500 m) entre el trenc de l’alba i les 13.30 hores.
• Zona d’alt risc ( 0-100 m) entre el trenc de l’alba i les 11.00 hores.

A partir d’eixe moment, la crema haurà d’estar totalment extingida.

cremes agricoles sinfirma VAL