Temporal a l’àrea Mediterrània

A partir del dilluns 21 d’octubre s’inicia un episodi de pluges intenses com a conseqüència d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) que va a afectar a la nostra Comunitat i que es perllongarà en els successius dies.
S’esperen precipitacions que serán localment fortes i persistents que podrien arribar a ser torrencials al final del dilluns i el dimarts a l’ârea mediterránea.
Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aquests dies el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.
S’aconsella extremar la precaució en aquells municipis amb risc alt o mitjà d’inundacions, especialment en les proximitats de rius i barrancs.
Consells a la población davant episodis de pluges intenses
– Informa’t del nivell de risc del teu municipi i si el lloc on vius o treballes està situat en una zona inundable.
– Revisa l’habitatge. Neteja les baixants i canalitzacions.
– Procura estar informat de l’evolució de la situació. Sintonitza les emissores de radio i televisió que donen notícies d’açò i no propagues rumors o notícies exagerades de danys.
– Retira els vehicles de les zones que puguen inundar-se i allunya’t de les riberes dels rius i barrancs.
– Circula preferentment per carreteres principals i autopistes, moderant la velocitat i mai creues amb el teu vehicle guals que salven barrancs o altres trams de carretera si estan inundats.
Per a més informació també poden consultar la web del 1·1·2 CV www.112cv.gva.es i en twitter @GVA112.
En cas de produir-se incidències importants en el seu àmbit competencial, pot facilitar informació al Centre de Coordinació d’Emergències pels canals habituals o mitjançant el telèfon d’emergències “1·1·2 Comunitat Valenciana”.

TEMPORAL 21102019 Página 2