Previsió meteorològica delicada a partir de dimecres

Alzira, 9 de setembre de 2019. – El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat enviava ahir per la vesprada l’avís d’AEMET que alertava de l’entrada d’una DANA (Depressió Aïllada de Nivells Alts) des de hui i que tindrà efectes més importants a la nostra Comunitat a partir de dimecres.

La predicció d’Inforatge per a la nostra ciutat indica que la segona meitat d’esta setmana es presenta complicada des del punt de vista meteorològic. D’acord amb l’última passada dels models, els primers efectes sobre la nostra Comunitat d’esta DANA o gota freda anunciada des de la setmana passada es presentarien el dimecres 11.

Les pluges començarien per Castelló i anirien desplaçant-se cap al sud.

Les zones més probables de pluges intenses, extenses i persistents, segons els models a dia de hui, serien la meitat sud de la província de València i nord de la d’Alacant. La situació apunta a generar problemes importants en àmplies zones.

A partir del dijous 12 l’evolució és d’incertesa, tot i que apunta a un desplaçament cap al sud de les pluges més importants, Alacant i Múrcia.

Esta evolució podria variar però, de cara al divendres 13 esta DANA tornaria a pujar de sud cap a nord de la nostra Comunitat tornant-nos a deixar una segona passada de precipitacions que es podrien allargar fins el cap de setmana del 14 i 15.

Respecte al temporal de llevant que colpejarà durament el nostre litoral, podria durar fins dissabte 14.
Com sempre en estes situacions, cal estar molt atents a les noves eixides dels models perquè qualsevol moviment de la DANA respecte al que estos calculen, podria derivar en una correcció dels detalls explicats.

Seguirem molt pendents d’esta delicada situació i demanem precaució a la ciutadania.

avis aemet cast avis aemet val