Cap de setmana amb risc extrem d’incendi forestal

 

Hui dissabte 6/7/19 i demà diumenge 7/7/19 tenim risc extrem d’incendi forestal a tota la Comunitat.

L’alt risc per tronades seques junt al fort vent que pot produir-se esta vesprada i les elevades temperatures, provoca que hui siga un dels dies més complicats de cara als incendis forestals.

Es demana a la ciutadania extremar les precaucions de prevenció, per a evitar incidències i es recorda que:

  • Està prohibit cremar
  • No estan permesos els treballs forestals
  • El paratge de la Murta i la Casella estarà tancat hui i demà
  • Consulta el nivell de risc a http://www.112cv.gva.es/va/incendios-forestales 
  • I si detectes un incendi telefona al 112

 

L’oratge, per Jovi Esteve

Hui el dia serà molt complicat per diverses qüestions. En pimer lloc les temperatures. L’advecció o arribada d’una massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica (d’origen tropical continental) farà que els termòmetres es disparen i es situen en valors que rondaran els 40ºC! en les zones més càlides habituals del nostre territori (sud i sud-oest de la província de València). A més, de vesprada podran formar-se ‘tronades seques’ amb aparell elèctric i poca precipitació, i no descartem pujades repentines i súbites de la temperatura (que donaria valors excepcionals) si es produira algun ‘rebentó càlid.‘ Este fenòmen sol anar associat a la presència de tronades seques produint un augment súbit de la temperatura (repentí escalfament de l’aire), un descens de la humitat i fortes ràfegues de vent a nivell local que podrien superar en algun cas els 90-100km/h.

Les zones que caldrà vigilar més atentament i on es podrà produir alguna tronada (a partir del migdia) seran l’interior de la meitat nord de la Comunitat i muntanyes del sud de València i nord d’Alacant, tronades que avançaran des de l’interior cap al litoral. 

El vent entrarà de ponent fluix pel matí, mentre que les brises mouran a partir del migdia de mar cap a terra. El més probable és que puguen amb el ponent i caldrà vore com evoluciona la vesprada ja que, si el vent terral s’imposara (per la presència de la massa càlida), el mercuri encara pujaria més i també inhibiria la formació de tronades la segona meitat del dia. Per tant, la clau la tindrà hui el ponent.

Molt amb comte també amb els ‘cops de calor‘ ja que serà un dia molt sufocant i on s’han activat ja els avisos per calor preceptius. Consulteu la web d’AEMET.

Demà serà altre dia de forta calor a tot el territori, especialment pel litoral i pre-litoral de les províncies de València i Alacant on el mercuri pujarà entre 4º i 5ºC més que hui. Les màximes oscil·laran entre els 38º i 40ºC en moltes zones de la Comunitat.

Al cel tindrem pas de núvols alts al llarg del matí però, a partir del migdia, creixeran núvols d’evolució per les comarques més interiors que derivaran en algunes tronades que podrien deixar pluges localment fortes i amb fortes ratxes de vent en alguns punts (de nou els ‘rebentons’ podran aparèixer de manera local).

El  vent entrarà de component sud a sud-oest amb ratxes moderades.

risc extrem

 

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t6f/1/16/1f6ab.png”);”>

CategoriesSense categoria