Informació Vaga 8 de març

Segurament ja haureu escoltat parlar sobre la Vaga de 24 hores impulsada pel moviment feminista arreu del món i convocada oficialment i legalment per al pròxim 8 de març. La vaga és laboral, estudiantil, de consum i de cuidar.

Primer que res cal insisitir que la vaga laboral és LEGAL; tant si es fa a temps parcial com si es fa a temps complet.

La vaga laboral es pot fer de 2 hores o de tota la jornada laboral. Es pot triar. Si es fa de dues hores està acordat que siga d’11.30 a 13.30 h. En qualsevol cas es proposa que a les 12 es faça una concentració del personal i població en general a les portes de les empreses, centres d’estudis, administracions públiques…

Quant a la vaga de consum, és de 24 hores i es tracta que no fem cap consum durant tot el 8 de març. Cap.

Ni d’aliments, ni d’hostaleria, ni d’altres productes. No es que es tinga res en contra dels comerços ni dels bars ni de cap altra empresa de subministraments. La vaga no va contra els comerços. Es pretén fer notar la vaga per l’absència de dones en els espais comercials i posar en relleu que són encara majoritàriament les dones qui s’encarreguen de les compres per a tota la família (una altra responsabilitat que ha de ser compartida) i s’ha de valorar.

Pel que fa a la vaga estudiantil, hi hagué una assemblea oberta a la Casa de la Cultura d’Alzira, convocada per l’alumnat per a organitzar-se en eixe sector de cara al 8 de març.

Per últim, la vaga de cuidar vol posar en relleu que encara són les dones majoritàriament i sense reconeixement social les que s’ocupen i es dediquen a cuidar (i sense remuneració, cal mencionar) i a les tasques domèstiques. Es vol visibilitzar eixa dedicació més gran de les dones, precisament no fent eixa funció durant 24 hores. S’espera que ens adonem de quanta feina i quanta dedicació fan les dones en benefici de tota la família i que eixe dia la facen per complet els hòmens de la família. La vaga pretén que els hòmens s’impliquen com correspon (els que encara no ho han fet), igualitàriament, no que “ajuden”. Ja sabem que en totes les famílies no ocorre el mateix i que pot ser tu sigues un home coresponsable. Els que ja ho sou, seria genial que animareu als vostres amics, familiars o companys a fer com vosaltres i compartir equitativament les responsabilitats familiars: coresponsabilitat.

A l’enllaç teniu més informació i els motius de la vaga.

http://hacialahuelgafeminista.org/

Jo faig vaga