Alzira pedaleja pels refugiats

Alzira, 7 de setembre de 2017.  Dimarts que ve, 12 de setembre, Alzira participa en el repte “12.000.000 PEDALADES PER LA PROTECCIÓ INTERNACIONAL DE LES PERSONES REFUGIADES”. 
 
Es tracta d’una acció interterritorial, organitzada per la Fundació Cepaim amb la col·laboració del Centre de Participació Ciutadana i de l’Ajuntament d’Alzira.
Esta acció consistix en què tres persones de la Fundació recorreguen amb bici tota la península, partint l’1 de setembre des de Vila-real de San Antonio (Portugal) i concloent en Colliure (França), durant el mes de setembre. La travessia suma 30 etapes, amb aproximadament 2.000 quilòmetres, connecta els distints centres de Cepaim i organitza activitats de sensibilització social en cada ciutat de pas. 
 
El dimarts 12 de setembre les tres persones ciclistes arribaran a Alzira, on es proposa a la ciutadania acompanyar-los en un recorregut pel centre urbà de la ciutat, des de la plaça de l’Alquerieta fins a la plaça Major, i,a continuació, participar en les activitats de sensibilització que tindran lloc en la plaça Major. 
 
Repte 12.000.000 PEDALADES representa un suport emocional i solidari a les persones refugiades, i també un suport econòmic per part de les empreses i entitats que estan implicant-se: amb l’aportació d’1 cèntim per cada una d’eixes pedalades. 
Les aportacions aniran destinades íntegrament als dispositius d’acollida i integració de les persones i famílies refugiades que s’atenen des de Cepaim i d’esta manera complementar el finançament de l’Administració General de l’Estat. 
 
A esta iniciativa solidària ja s’han sumat entitats com l’Obra Social la Caixa i la Fundació Caixa Múrcia i institucions públiques. Pots consultar tota la informació en www.reto12millones.org.
 
Programació:
 
17.00 hores. plaça de l’Alquerieta: últimes inscripcions i arreplega de dorsals (pagament de dorsal: 5 euros). Reserva de dorsal i informació en web http://www.reto12millones.org/. 
 
18.30 hores plaça de l’Alquerieta. Presentació del Repte 12. Inici de la Volta Amb Bici pel centre urbà d’Alzira. 
 
Recorregut: carrer Numància; av. Pare Pompili Tortajada; carrer Jaime d’Olid; plaça Pere Crespi; av. Pare Castells; carrer Verjurat del LLuch; av. J. Pau; carrer Camilo Dolz; plaça 1r Maig; carrer Horts dels Frares; plaça Major; carrer Benito Pérez Galdós; carrer Reis Catolics; carrer Horts del Frares; plaça Major. 
 
19.30 hores plaça Major. Punt de finalització i activitats: 
 
· Mural artístic refugiar-te realitzat per grafiters de l’Alquerieta. 
· Exposició #YoSoyRefugio. 
· Projecció audiovisuals de la campanya de sensibilització #yosoyrefugio, (Projecte Reflejad@s, Fundació Cepaim) 
 
IMG 1742