Alerta taronja per pluges

9 d’agost de 2017._ L’Agència estatal de meteorología, AEMET, ha decretat preemergencia per pluges nivel taronja al litoral sud de la Comunitat.
L’alerta es fixava la pasada nit a les 12, amb una durada de 24 hores, finalitzant a les 0.00 hores de dijous. Es podrán acumular fins a 40 mm de pluja en una hora.
Vos recordem que podeu seguir l’actualitat informativa sobre emergències a la web del 112

Previsió meteorológica InfOratge per a hui:
Ens trobem a les portes d’un nou canvi en l’oratge que, entre hui i demà, ens portarà fortes tronades sobretot en la zona litoral de les províncies de València i Alacant, especialment a les comarques de la Safor i la Marina. I la responsable és una vaguada que es despenjarà pel nordest peninsular i ens deixarà una atmosfera molt insegura. Molta precaució amb este delicat episodi d’elevada inestabilitat perquè ens trobem davant una situació molt perillosa per l’època en la que es dona i pels factors que intervenen en ella, aire fred en altura, vents humits de llevant i mar molt calent.
D’entrada, el dia ja començava amb presència d’abundant nuvolositat i les primeres pluges fortes per la Marina. Respecte a la previsió l’interval més inestable serà el comprés entre les 18’00h de hui dimecres fins les 09’00h de demà dijous. Si parlem d’intensitats, estes tempestes podran deixar quantitats horàries entre 30 i 50l/m2 en alguns punts de les zones indicades.
D’altra banda, tenim activat ja l’AVÍS GROC per tronades a tota la Comunitat llevat del litoral sud de la província de València i litoral alacantí que està en TARONJA. Les temperatures màximes es desplomaran i oscil•laran entre els 25º/30ºC i el vent entrarà entre llevant i gregal amb ratxes moderades en el litoral, amb ones entre els 1,5 i 2,5m d’alçada i entre 2,5 i 4m davant del litoral alacantí demà dijous.