L’Ajuntament d’Alzira contractarà 37 joves durant un any, amb una inversió de més de 700.000 euros

15 de juny de 2017. – El Secretari Autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu junt a  l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el regidor de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus, Ivan Martínez, han presentat hui el programa T’Avalem Plus de la Generalitat Valenciana, que permetrà en les pròximes setmanes la contractació de 37 joves aturats/des de la nostra ciutat durant un any, per a desenvolupar diferents projectes en l’Ajuntament. L’import sol·licitat per l’Ajuntament d’Alzira ascendeix a 706.975 euros. 
 
Per a poder optar a algun dels contractes que es realitzaran en totes les entitats locals de la Comunitat els joves deuran tenir menys de 30 anys i estar inscrits en el Servef i en Garantia Juvenil. 
 
Avalem Joves Plus cerca tres objectius; millorar l´ocupabilitat dels joves menors de 30 anys; facilitar l’adquisició d’experiència laboral; i posar en valor el talent jove per a la modernització i millora de l’administració pública, assegura Nomdedéu. “A més”, ha afegit el responsable del Servef, “és un programa que a través de la inversió pública permetrà consolidar la recuperació econòmica de la Comunitat”. 
 
Segons ha manifestat Ivan Martínez, regidor de l’àrea: “des del nou equip de govern estem fent una aposta clara pel treball i per polítiques que tracten de reduir l’atur i donar noves oportunitats als nostres joves”.
 
L’alcalde Diego Gómez ha volgut donar les gràcies en nom de l’Ajuntament tant a la Generalitat Valenciana com a les treballadores i treballadors municipals d’IDEA per totes les gestions realitzades. I igualment ha remarcat: “mentre que la taxa d’atur dels menors de 30 anys al País Valencià s’ha rebaixat en dos anys un poc més del 7% , a Alzira s’ha acurtat en més d’un 21%, amb més de 180 contractes, segons dades del SERVEF. Quan s’inverteixen recursos en polítiques actives d’ocupació, com és també el nostre cas, s’obtenen resultats, tot i que encara queda molt de camí per recórrer.”
 
Enric Nomdedeéu ha contraposat el programa Avalem Joves Plus als plans per a la inserció laboral dels joves en altres legislatures que, com ha explicat, solament van aconseguir la realització de 400 contractes de pràctiques en tota la Comunitat i amb una durada de sis mesos, “mai la Generalitat ha engegat un programa tan ambiciós per a recolzar la inserció laboral de les persones més joves.”  
 
El regidor de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus, Ivan Martínez ha manifestat que a aquest programa, cal afegir el taller d’ocupació juvenil del T’Avalem, també amb contractes de 12 mesos de durada, que han emprat a 10 persones per a formar-se en activitats forestal, amb una inversió de 194.000 euros. A més a més, el Pla d’Ocupació Juvenil de l’Ajuntament enguany ha contractat a 35 joves, en la modalitat de joves qualificats i en els de formació+ocupació, que estan realitzant la seua acció formativa tant a IDEA com a l’institut de FP Luis Sunyer. En el 2017, l’Ajuntament d’Alzira destinarà més d’1.200.000 euros en plans d’ocupació juvenil que beneficiaran 75 joves aturats/des de la nostra ciutat.”
 
IMG 3547 IMG 3552