Salomé Pradas visita les obres del futur Palacio de Justícia d’Alzira i destaca la inversió de més de 21 milions d’euros per a modernitzar la justícia

  • La nova infraestructura judicial permetrà solucionar el problema de la dispersió de les seus
  • L’edifici de 11.000 metres quadrats, repartits en cinc plantes, se situarà en l’avinguda Luis *Súñer i podrà albergar tretze jutjats
  • La consellera destaca el servici més eficient i pròxim que proporcionarà a la ciutadania

La consellera de Justícia i Interior, Salomé Pradas, ha visitat les obres del futur Palacio de Justícia d’Alzira i ha comprovat l’avanç a bon ritme d’unes actuacions la data de finalització de les quals està prevista per al segon trimestre de 2025.

Salomé Pradas ha destacat que el nou Palau de Justícia de la capital de la Ribera Alta, amb una inversió de 21,1 milions d’euros, permetrà solucionar el problema de la dispersió de les seus d’este partit judicial, que comprén 23 municipis i una població d’uns 140.000 habitants.

La titular de Justícia ha pogut observar amb detall l’evolució de les obres de la futura seu judicial. Després d’haver-se executat totalment l’estructura i les cobertes del nou edifici, l’obra es troba en fase d’execució de façanes i s’està treballant en la implementació dels barandats i les particions de les instal·lacions.

Estes noves dependències judicials no sols són importants per la seua magnitud pressupostària o l’envergadura de l’edifici, sinó que es convertiran en un “símbol d’una Administració de Justícia moderna, de qualitat, sostenible i accessible per al conjunt d’operadors jurídics i la ciutadania”, ha comentat.

Amb la construcció d’esta nova seu judicial, la Conselleria de Justícia i Interior continua avançant en el seu pla de modernització de les infraestructures judicials en la Comunitat Valenciana. “Este nou Palau de Justícia no sols respon a les necessitats actuals, sinó que està dissenyat pensant en el futur, amb l’objectiu d’oferir un servici més eficient i pròxim a la ciutadania” ha remarcat Pradas.

Característiques generals de la nova seu

Es tracta d’un edifici de cinc plantes i un àtic que se situarà en el número 35 de l’avinguda Luis Súñer, en una parcel·la de 4.800 metres quadrats cedida per l’Ajuntament. La nova seu tindrà més de 11.000 metres quadrats i albergarà els set jutjats que té actualment el partit judicial, si bé s’ha dissenyat per a acollir fins a tretze en el futur.

Disposarà de 43 sales per a diferents usos, 71 despatxos i un aparcament de 65 places. S’ha dissenyat amb un aforament màxim de 900 persones, entre els 200 professionals que allí treballaran i 700 persones usuàries. A més, estarà dotat amb els més moderns sistemes de seguretat i confort tèrmic i serà completament accessible i sostenible.

Respecte a la seua distribució, està previst que en la planta baixa s’instal·len el jutjat de guàrdia amb accés independent 24 hores i la sala de bodes, a més del vestíbul general des del qual s’accedirà al Registre Civil, que estarà situat en el primer pis, i a altres sis sales de vistes amb accessos diferenciats. Estes sales disposaran també d’espais d’espera per a testimonis i dependències especials perquè les víctimes puguen preservar la seua identitat.

En la primera planta s’habilitaran els espais per a l’Advocacia i la Procura; el Servici d’Orientació Jurídica; l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte; l’Institut de Medicina Legal; la Unitat de Valoració Integral Forense; el Gabinet Psicosocial; la Cambra *Gesell i altres servicis comuns. En la resta de les plantes hi ha espai per a tretze jutjats i les instal·lacions de la Fiscalia.