Alzira acull per primera vegada el Dia del Celíac a la Comunitat Valenciana

Alzira acull la celebració del Dia de la Malaltia Celíaca de tota la Comunitat Valenciana, una jornada plena d’activitats i en què participa ACECOVA, l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana.

La trobada se celebrarà el dissabte 18 de maig a la Casa de la Cultura d’Alzira i acollirà l’assemblea ordinària d’esta associació en què els participants podran expressar els seus dubtes sobre la malaltia i informar-se de totes les possibilitats que tenen per encarar esta malaltia, així com dels projectes que està treballant l’associació.

La regidora de Salut Pública, Lara Ferrer, ha destacat en roda de premsa que «amb esta trobada pretenem posar en marxa diferents mecanismes per a facilitar la vida als celíacs. Volem crear una guia d’establiments segurs per a estos malalts on puguen tindre les mateixes oportunitats d’oci gastronòmic que la resta de la ciutadania. Volem fomentar també unes festes i un turisme per a celíacs i que Alzira siga un referent a tota la Comunitat».

D’altra banda, la tècnica de projectes d’ACECOVA, Beatriz Escuriola, ha destacat «la importància d’estes trobades en els diferents municipis de la Comunitat Valenciana per a poder posar en coneixement els problemes que tenen els malalts de celiaquia a l’hora de dur una normalitat en la seua vida. S’està fent un gran esforç per a millorar la vida d’estes persones, però és cert que encara queda molta faena a fer»

Les persones inscrites en esta trobada podran gaudir d’un dinar sense gluten al claustre de la Casa de la Cultura, on podran intercanviar opinions amb la resta de participants i conéixer gent que patix la mateixa malaltia.

Per a acabar la jornada, hi haurà una visita guiada per la vila on es donarà a conéixer l’origen i la història de la nostra ciutat, així com les nostres tradicions i les festes més importants.