Alzira enceta l’habilitació del període excepcional de cremes agrícoles d’estiu

  • A partir del 31 de maig deixen d’estar vigents les declaracions responsables de crema
  • Des de l’1 i al 30 de juny comença el període excepcional de crema per a restes de poda de varietats tardanes de cítrics

L’Ajuntament d’Alzira informa que el pròxim 31 de maig finalitza el període de cremes d’hivern i per tant, les declaracions responsables de crema sol·licitades des del passat 16 d’octubre de 2022 perdran la seua vigència i no seran vàlides per a poder cremar.

Degut a la pluviometria rebuda en les últimes setmanes i a la previsió meteorològica que s’espera per als pròxims dies, s’han pal·liat les condicions de sequera que arrossegàvem i ha millorat la situació de risc d’incendi forestal, és per això que no es preveu que les restriccions de cremar a menys de 100 metres s’allarguen més enllà del 31 de maig.

Així doncs, a partir de l’1 de juny i fins al 30 de juny, entrarà en vigor l’establert al Pla Local de Cremes Agrícoles d’Alzira, que permet cremar de dilluns a divendres des del trenc d’alba fins a les 11:00, baix les següents condicions:

  • Prohibida la crema agrícola a menys de 30 m. de sòl forestal.
  • S’autoritzaran les cremes agrícoles únicament per a la gestió de les restes de poda de les varietats tardanes de cítrics. S’haurà de declarar responsablement que la crema sol·licitada té aquesta finalitat.
  • En l’àrea homogènia de gestió A, les cremes agrícoles es realitzaran sempre en cremador, equipats o no amb mataespurnes segons la zona de la parcel·la.
  • En l’àrea homogènia de gestió B, les cremes agrícoles es realitzaran obligatòriament en cremador si aquesta es realitza entre els 30 i els 100 m. de sòl forestal.
  • Sols es pot cremar en dies de risc baix moderat per incendis forestals (1-verd).
  • En dies de risc alt (2-taronja) o extrem (3-roig) les cremes agrícoles a menys de 500 metres de sòl forestal estaran prohibides.
  • Prohibida la crema agrícola els dies festius.

Per a obtindré el permís de crema, els interessats hauran de sol·licitar telemàticament o en les oficines municipals de la CLAU, Autorització de Crema (validesa 15 dies naturals) i Declaració responsable acreditant que es van a gestionar restes de poda provinents d’una explotació agrícola de varietats tardanes de cítrics.