Comença el període ordinari de les cremes

  • A partir de dilluns 17 d’octubre, l’Ajuntament d’Alzira elimina les restriccions per risc d’incendi
  • Caldrà fer declaració responsable de crema que té vigència per a tot el període
  • El dia abans cal notificant la crema mitjançant un missatge WhatsApp o correu electrònic

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura  i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira anuncia que a partir del dilluns 17 d’octubre, s’habilitarà el període ordinari de cremes agrícoles. D’esta manera finalitza el període extraordinari de cremes agrícoles en el que únicament es permetia la crema  de restes de poda de varietats tardanes de cítrics.

Recordem que fins el 31 de maig es podrà cremar de dilluns a dissabte, excepte festius, i des de l’eixida del sol fins a les 13.30 h, sempre que el nivell de preemergència per incendis forestals siga risc baix o moderat. No obstant això, cal tindre en compte que dins d’este interval, les cremes agrícoles es prohibiran durant el període de Setmana Santa i Pasqua, concretament entre els dies compresos del Dijous Sant al Dilluns de Sant Vicent (ambdós inclosos).

Autoritzacions per a cremes agrícoles de restes de poda d’explotacions agrícoles.

Per a poder executar les cremes de restes de poda agrícola en el període ordinari de crema, s’haurà d’obtindre una única declaració responsable de crema, que tindrà vigència vàlida per a tota la campanya de crema. En esta declaració responsable s’acceptaran i es respectaran les condicions de crema específiques de la parcel·la agrícola. Complementàriament a esta declaració responsable s’haurà de donar compte de la crema el dia d’abans, notificant-la mitjançant un missatge WhatsApp al telèfon 687 993 896 o enviant un correu electrònic a l’adreça cremes@alzira.es, indicant el dia i l’hora de la crema, així com el titular, el polígon i la parcel·la on es farà la crema.

Les Declaracions Responsables de Crema es podran obtenir a partir del dijous 13 d’octubre. Les vies per a sol·licitar-les, sempre amb una antelació mínima de 72 hores, incloses les parcel·les de la Barraca d’Aigües Vives i la Garrofera, seran les següents:

  • Personalment en el Registre de la  Clau, demanant cita prèvia.
  • Telemàticament amb firma digital a través de la pàgina web alzira.es.

Autoritzacions per a Cremes agrícoles per canvi de cultiu

Per a autoritzar la gestió de les restes dels arbres arrencats quan es realitza un canvi de cultiu en les explotacions agrícoles, es definix una modalitat específica de permís de crema. La gran quantitat i volumetria del material llenyós a gestionar, provoca que les condicions per a realitzar una crema controlada siguen diferents de les establertes en les cremes agrícoles ordinàries. Les mesures de seguretat a adoptar han de ser especials i es definiran en funció de l’operativa de treball que declare el gestor agrícola.

Per a poder realitzar la crema sota estes excepcions s’haurà de sol·licitar Autorització excepcional de crema, indicant-ne la necessitat, la data aproximada de la crema, la ubicació i les dades del promotor de la crema mitjançant instància general per registre d’entrada de l’Ajuntament d’Alzira. En un breu termini de temps des de la sol·licitud, els servicis tècnics municipals estudiaran el cas particular de la crema i proposaran una autorització excepcional de crema acotant el període hàbil i les condicions específiques de la crema.