Alzira millora el manteniment de l’anell verd

  • S’adjudica la neteja i manteniment d’esta zona d’esplai

Alzira, 13 d’abril de 2022. L’Ajuntament d’Alzira ha adjudicat per 35 mil euros el manteniment de l’anell verd durant un any. Les actuacions permetran la neteja i manteniment  dels camins per a vianants i ciclistes oberts al voltant de la ciutat, des del malecó fins a l’avinguda de la Ribera que unix Alzira amb Carcaixent.

Alzira va consolidant a poc a poc una ruta per a vianants i ciclistes que completa el perímetre de la ciutat i que és coneguda com l’Anell Verd. El disseny d’este itinerari verd periurbà que facilita la mobilitat de vianants i ciclistes no comptava amb un servei de mateniment específic i adaptat a esta zona d’esplai.

Amb esta contractació es soluciona el manteniment de forma continuada perquè els diferents espais que en formen part de l’Anell Verd estiguen en perfectes condicions per a la ciutadania. L’empresa adjudicatària es farà càrrec tant del manteniment de la  jardineria i de les plantes d’estos espais com de la neteja.  En concret l’empresa portarà a terme el manteniment de la zona per a vianants del canal interceptor, el malecó, el mirador de la Ribera, el carril bici d’Amcor i del tram alzireny de l’Avinguda de la Ribera que unix Alzira i Carcaixent. Tal i com explica el regidor de medi ambient, Pep Carreres, el fet d’incrementar estos espais verds per a que la gent ho disfrute, també implica incrementar les despeses per al seu manteniment.

A hores d’ara, s’està construint la segona fase del canal interceptor que també comptarà amb el seu espai verd que s’unirà a l’avinguda de la Ribera i que permetrà completar una ruta verda periurbana des de Carcaixent fins a la Muntanyeta.

D’altra banda també s’està treballant en l’actualitat per a resoldre l’encreuament des de Malecó cap a l’avinguda de la Ribera per la CV-41, per tal de millorar la mobilitat de la ciutadania que circula a peu o amb bicicleta. L’actuació suposa obrir un corredor a través de les illetes centrals de la CV-41 a l’alçada pont de Xàtiva, de manera que s’evite el perill de creuar irregularment per a anar des de Malecó a avinguda de la Ribera.