L’Ajuntament atorga la Insígnia d’Igualtat a l’Associació Juristes Dones d’Alzira per la promoció i defensa dels drets de les dones

  • L’entrega tindrà lloc el 9 de març a les 19 hores al Saló de Plens

La Junta de Govern, a proposta unànime de la Comissió Interdepartamental per a la Política d’Igualtat Municipal (COPIM) de l’Ajuntament d’Alzira, aprovarà en breu que la Insígnia de la Igualtat de 2022 siga per l’Associació de Juristes Dones d’Alzira-AJUDA, pel seu treball de prevenció de la violència de gènere i en la divulgació de l’igualtat.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha sigut l’encarregat de comunicar-ho este matí a la presidenta de l’associació, Anna Oliver. Així mateix, l’alcalde juntament amb la regidora d’Igualtat, Marina Mir, seran els encarregats de lliurar la Insígnia d’Igualtat, en un acte que se celebrarà el dimecres 9 de març al Saló de Plens de l’Ajuntament a les 19 hores.

La Insígnia d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alzira és una distinció que es concedix amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional pels Drets de les Dones, per tal de reconéixer a una dona, un home, una associació o una institució que per la seua trajectòria s’haja distingit en el foment de la igualtat de dones i homes, per la lluita contra les discriminacions per motiu de sexe i per a fer efectiva la igualtat. Així com per promoure la participació de les dones en qualsevol àmbit, per la seua significativa aportació en l’erradicació dels estereotips sexistes. En definitiva, per haver contribuït de manera destacada a la construcció d’un món més igualitari.

L’Associació de Juristes Dones d’Alzira-AJUDA ha estat reconeguda pel seu paper divulgatiu i preventiu en matèria de violència contra les dones. L’entitat organitza nombroses xarrades i tallers destinats a joves, impartides als instituts i col·legis. També han sigut impulsores de concentracions en repulsa de la violència cada final de mes i de trobades en defensa dels drets humans. Formen també part de la Taula per la Convivència d’Alzira.

Han rebut el reconeixement de la Societat Coral El Micalet de València, que el 2017 els va atorgar el seu premi Miquelet d’Honor col·lectiu. Així mateix, AJUDA compta amb un premi per a reconéixer «a la gent que treballa amb convicció per la igualtat», un guardó que rep el nom de la primera dona, valenciana, que va exercir com a advocada a l’Estat espanyol, el Premi d’Ajuda a la Igualtat Ascensión Chirivella Marín.