La Regidoria d’Esports presenta la memòria d’activitats al Consell Assessor

La Regidoria d’Esports ha convocat el Consell Assessor d’Esports per a transmetre als diversos clubs de la ciutat les iniciatives impulsades des del Departament. S’ha presentat als clubs la memòria d’ús de les instal·lacions esportives del 2021, on es detallen, club per club, les despeses generades per l’activitat desenvolupada en les dependències municipals, tant per l’ús ordinari com en cap de setmana, assumint l’Ajuntament d’Alzira les despeses produïdes.

La memòria també detalla les subvencions a les quals es poden acollir els clubs; les activitats i programes promocionades des del Departament d’Esports; així com les realitzades en la piscina, tant coberta com descoberta; les activitats extraordinàries en cap de setmana i les ordinàries de temporada. Un altre dels aspectes que se detallen és la despesa que suporta cada instal·lació esportiva en manteniment, personal, subministrament elèctric, material esportiu, i activitats programades i promocionades des del Departament.

«Amb esta elaborada memòria perseguim fer aplegar als clubs l’immens esforç que realitza l’Ajuntament d’Alzira per a estar al costat dels esportistes i de la pràctica de qualsevol de les disciplines que se poden realitzat en la nostra ciutat», segons el regidor d’Esports, Fernando Pascual, qui a més argumenta que «no és més que una mera informació sense cap ànim de revertir els costos als clubs».

Carrera de la Dona

Un altra de les qüestions tractades ha sigut la recuperació de la Carrera de la Dona, catorze anys després de l’última edició d’esta. «Una carrera que esperem haja vingut de nou per a quedar-se, ja que té una doble vessant, esportiva i reivindicativa», ha dit Pascual. Enguany l’import obtingut per la venda dels dorsals va destinada a l’Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer AFA i compta, a més, amb la col·laboració del Club d’Atletisme La Rabosa. El regidor espera que la carrera desperte l’interés de totes les dones perquè es convertisca en tot un èxit de participació.

Alzira, ciutat cardio-saludable

I per últim el regidor ha recordat als representants dels clubs la intenció de convertir Alzira en una ciutat esportiva cardio-saludable, una iniciativa entre la Regidoria d’Esports i la unitat mòbil de la Clínica Tecma. El 10 de març, a les 20 hores, hi haurà una xarrada sobre este programa sanitari en la Casa de la Cultura. L’objectiu és la realització d’una campanya de revisió cardio-saludable dirigida a xiquetes i xiquets dels clubs de la ciutat, per tal de previndre i fomentar l’esport segur en la ciutat d’Alzira.