Alzira il·lumina les fonts de color blau per a fer visible la lluita de les persones amb Asperger

  • El 18 de febrer es commemora el naixement del psiquiatre Hans Asperger, que en va descriure per primera vegada el trastorn

El 18 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger. L’Ajuntament d’Alzira, amb l’objectiu d’aconseguir una societat més inclusiva, contribuïx un any més a la visibilització del col·lectiu de persones que patixen este trastorn, enquadrat dins de l’espectre autista, perquè tinguen les mateixes oportunitats per a desenvolupar-se com a persones, a ser respectats i, en definitiva, a ser compresos i integrats, a aportar a la societat i poder ser feliços. Per tal de mostrar este suport, s’han encés els llums de les fonts de les places Major i del Regne, que lluiran de color blau durant tota la jornada per a commemorar esta data.

L’efemèride coincidix amb la data de naixement de Hans Asperger, psiquiatre austríac que va descriure per primera vegada esta síndrome que, d’acord amb els criteris actuals de diagnòstic, s’identifica sota la denominació de trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA) sense discapacitat intel·lectual associada.